USR îl cheamă pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la „Ora Guvernului”, în plenul Senatului din 8 martie. Potrivit partidului, ministrul PSD Adrian Câciu trebuie să explice motivele pentru care deficitul bugetar al României a atins niveluri record, iar costurile de finanţare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
De asemenea, ministrul Finanţelor trebuie să clarifice care sunt companiile cărora li se va aplica „taxa de solidaritate” şi dacă nu cumva aceasta este pur şi simplu o taxă de solidaritate cu cei cu pensii speciale, mai arată comunicatul de presă al USR.
 
„Ministrul Câciu trebuie să ne explice de ce creşte deficitul bugetar şi de ce, în loc să reducă din cheltuieli şi să adopte măsuri care să stimuleze economia, guvernul adoptă măsuri care supraimpozitează munca şi cresc taxele pentru cei care produc. Şi eliminarea unor facilităţi fiscale, aşa cum preconizează ministerul să facă, tot creşteri de taxe sunt. Ministrul Câciu ar trebui să se gândească la felul în care se reduc costurile cu specialii şi cu sinecurile de partid pe care le inventează în fiecare zi guvernul”, a afirmat liderul senatorilor USR Radu Mihail, potrivit sursei citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.