Grupul USR din Senat îl cheamă pe Nicoale Ciucă la „Ora prim-ministrului”, în data de 6 martie, la o dezbatere în care să prezinte poziţia sa cu privire la reforma pensiilor speciale şi de serviciu, inclusiv măsura în care proiectul guvernului răspunde cerinţelor stabilite prin jaloanele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul senatorilor USR Radu Mihail consideră că proiectul de lege care a fost depus la Parlament are carenţe majore, nu rezolvă problema de fond – recalcularea pensiilor de serviciu pe bază de contributivitate – şi riscă să fie declarat neconstituţional.  
 
„Nicoale Ciucă are multe lucruri de clarificat: care este poziţia guvernului faţă de pensiile speciale, dacă UE consideră că abordarea actuală respectă jaloanele din PNRR sau România riscă să piardă miliarde de euro de dragul specialilor de partid. Nicolae Ciucă mai trebuie să ne spună de ce România se împrumută din ce în ce mai mult şi a rate din ce în ce mai mari; ce se întâmplă cu facturile la energie şi întârzierile la eliberarea cardurilor”, a declarat senatorul USR Radu Mihail, conform comunicatului de presă la partidului.
 
Conform Regulamentului Senatului, „o dată pe lună, de regulă în prima zi când se desfăşoară dezbateri politice cu participarea prim-ministrului, Comitetul liderilor stabileşte o zi când se dezbat probleme de interes major pentru viaţa politică, economică şi socială.
 
Dezbaterile politice sunt organizate atât la solicitarea grupurilor parlamentare, cât şi la solicitarea prim-ministrului, alternativ.
 
Solicitarea este înaintată Biroului permanent al Senatului, în scris, de către unul sau mai multe grupuri parlamentare, cu precizarea temei de dezbatere propuse, iar Biroul permanent îl informează de îndată pe prim-ministru.
 
Potrivit Regulamentului, prim-ministrul are obligaţia de a participa la dezbaterea solicitată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.