Senatorul Sebastian Cernic, secretar al Comisiei pentru agricultură, l-a convocat la comisia de specialitate din Senat pe ministrul Petre Daea, pentru a clarifica situaţia Planului Naţional Strategic (PNS) 2023-2027. Parlamentarul spune că l-a întrebat pe Petre Daea dacă va onora invitaţia, iar ministrul a confirmat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Invitaţia parlamentarului USR vine în contextul în care România a încărcat în sistem, în data de 30 septembrie, răspunsurile la observaţiile Comisiei Europene pe proiectul Planului Naţional Strategic (PNS) 2023-2027. ”Comisia Europeană a avut nu mai puţin de 370 de observaţii la PNS depus de Adrian Chesnoiu şi Petre Daea, iar România riscă să piardă 17 miliarde de euro pentru agricultură, pentru că PSD nu este în stare să spună Comisiei Europene cum va împărţi aceşti bani. PSD vrea să dea toţi banii firmelor mari şi să-i strivească pe micii producători”, a declarat Sebastian Cernic. Prezent la ediţia de toamnă a Congresul Fermierilor 2022, senatorul USR l-a întrebat pe Petre Daea dacă va onora invitaţia, iar ministrul a confirmat. Senatorul USR Sebastian Cernic a avertizat în nenumărate rânduri că PSD vrea să controleze fondurile europene destinate fermierilor români şi să le direcţioneze către clienţii politici din agricultură, în detrimentul micilor fermieri, precizează USR într-un comunicat oficial.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.