Senatorii USR îl convoacă pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii cu privire la implicarea sa în judecata dosarului Dan Hosu la Curtea de Apel Bucureşti, în condiţiile în care a afirmat că inculpatul a fost achitat, deşi instanţa nu pronunţase încă sentinţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnul Predoiu trebuia să-şi dea deja demisia, căci declaraţia sa nu este nici o eroare nefericită şi nici o scăpare. Este o ingerinţă clară în actul justiţiei, un atentat la independenţa justiţiei. Domnul Predoiu nu este vreun inocent, domnul Predoiu este un avocat de succes, un specialist în drept, are toate cuvintele la el şi nu poate face o asemenea eroare. Cătălin Predoiu nu mai poate fi ministru al Justiţiei!”, a afirmat Simona Spătaru, preşedinta Comisiei de constituţionalitate din Senat, conform unui comunicat de presă.

Simona Spătaru consideră că explicaţia lui Cătălin Predoiu cum că a discutat cu „surse neoficiale” din sistem cazul lui Dan Hosu fără să le fi verificat constituie o circumstanţă agravantă, mai indică sursa citată.

De asemenea, întâlnirea cu Claudia Jderu, una dintre judecătoarele din dosarul Dan Hosu, a doua zi după declaraţia privind sentinţa din dosar poate ridica serioase semne de întrebare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.