Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a anunţat, luni, că USR îl cheamă în Parlament, la Ora Guvernului, pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, acuzat că şi-a plagiat lucrarea de masterat. ”Să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică”, a afirmat Moşteanu, precizând că şi şeful statului trebuia să aibă un punct de vedere pe acest subiect, când l-a numit ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moşteanu a precizat că astăzi, USR va solicita oficial, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, invitarea lui Florin Roman la Ora Guvernului, pentru lunea viitoare, ”să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un minstru cu probleme de etică şi integritate academică”. 

”Ştim cu toţii discuţia din spaţiul public privind plagiatul domnului Roman. Din punctul nostru de vedere, dânsul nu are ce căuta în fruntea acelui minister, din punctul noastru de vedere ar fi trebuit demis în secunda doi de către premierul Ciucă şi, din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care Florin Roman a fost propus ministru”, a declarat Moşteanu, la Parlament. 

El a precizat că USR doreşte să ştie, la fel ca şi românii, ce cred cei de la PNL şi PSD despre acest lucru. 

Preşedintele USR Dacian Cioloş i-a cerut, săptămâna trecută, premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, după ce ziarul Libertatea a scris că acesta şi-a plagiat disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.
 
Premierul Nicolae Ciucă nu-l va demite pe ministrul Cercetării Florin Roman în pofida suspiciunilor de plagiat din lucrarea sa de disertaţie, susţin surse guvernamentale pentru News.ro.
 
“Imediat după ce în presă au apărut informaţii legate de lucrarea de disertaţie a ministrului Cercetării, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să vină cu explicaţii publice. Mai departe, avem instituţii specializate şi organe abilitate care vor decide dacă lucrarea e plagiată sau nu”, susţin surse apropiate premierului Nicolae Ciucă.
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.