USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode pentru modul în care forţele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR la Parlament, arată un comunicat de presă al partidului. Protestatarii au reuşit să sară gardurile şi să vandalizeze maşini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocaţi în Parlament din cauza protestului, iar miniştrii guvernului PSD - PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunţat că se conectează online la audierile din comisii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În condiţiile în care protestul nu a fost unul spontan, ci anunţat de mai bine de o săptămână, este de neconceput ca forţele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depăşite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri şi maşini. Protestul de astăzi a arătat că există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern şi a Ministerului de Interne de a face faţă unei situaţii previzibile si anunţate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia”, conform sursei citate.
 
USR mai spune că nu este prima dată când forţele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu îşi fac treaba, după ce săptămâna trecută poliţiştii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Şoşoacă în loc să apere drepturilor unor jurnalişti care realizau un reportaj.
 
Sute de oameni protestează marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.
 
Preşedintele de şedinţă Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR George Simion să meargă să vorbească cu protestatarii. În replică, George Simion de la AUR a spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către cei care protestează. Jandarmeria precizează că nu a folosit forţa şi că încearcă să-i determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.