USR îl acuză pe primarul din Piatra Neamţ, liberalul Dragoş Chitic, că susţine necesitatea organizării unei licitaţii pentru amplasarea unui cort în care USR să strângă semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Primăria Municipiului Piatra Neamţ face exces de zel şi refuză să avizeze solicitarea USR Piatra Neamţ de a amplasa un cort necesar strângerii de semnături pentru candidatul USR PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidenţiale. Răspunsul municipalităţii este unul absurd, deoarece prevede că pentru amplasarea temporară a unui simplu cort este nevoie de o licitaţie publică”, a scris deputatul USR Iulian Bulai, pe Facebook, publicând şi răspunsul primăriei.

El precizează că USR Piatra Neamţ a făcut o solicitare de instalare temporară a unui cort de 4 mp în baza Legii 185/2013, care este norma specială în materie de reclame stradale. Ca răspuns, Primăria Piatra Neamţ a invocat art. 333 din noul Cod Administrativ conform căruia, pentru închirierea unui bun proprietate publică este nevoie ca acesta să fie scos la licitaţie. Bulai spune că srticolul respectiv face referire la alt tip de situaţii, la închirieri de bunuri care se fac, de regulă, pe perioade de ordinul anilor, nu este ca şi când ar exista o licitaţie publică având ca obiect închirierea întregii pieţe din Piatra Neamţ pentru amplasarea unor mijloace de publicitate.

„Pe de altă parte, Primăria invocă şi faptul că nu suntem încă în campania electorală şi nu avem candidat oficial ca să putem amplasa cortul, însă, pentru a putea fi candidat la alegeri, este nevoie de cele 200.000 de semnături de susţinere. Listele cu semnături nu se fac în birou, ci în stradă, cum pot fi strânse dacă nu suntem lăsaţi să instalăm cortul?”, adaugă deputatul USR.

„Asistăm, în primă fază, la un Cod Administrativ scris prost de Guvernul Dăncilă, plin de ambiguităţi care lasă loc de interpretări şi, apoi, la nişte funcţionari din Primăria Piatra Neamţ care încearcă să fie mai catolici decât Papa. Alţi colegi din ţară au obţinut deja avizele de la primării şi pot amplasa corturi, inclusiv la Roman a fost avizată fix aceeaşi cerere, dar la Piatra Neamţ se aplică un regim special aceloraşi prevederi legale. Solicit juriştilor Primăriei Piatra Neamţ să renunţe la ochelarii de cal şi să permită amplasarea cortului. În caz contrar, vom apela la pârghiile legale pentru a obţine avizul respectiv”, încheie Iulian Bulai.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.