USR îi solicită din nou ministrului „antieducaţie” Sorin Cîmpeanu să retragă de urgenţă cele două propuneri de modificare a legilor Educaţiei, care au fost făcute cu singurul scop de „a îi proteja pe premierul plagiator Nicolae Ciucă şi de a amplifica şi mai tare politizarea Educaţiei şi controlul politic central asupra acesteia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR a transmis, într-un comunicat de presă luni, nu poate accepta ca viitorul copiilor în această ţară să fie amanetat din cauza unui ministru al cărui singur scop, de-a lungul anilor, a fost să scape premierii plagiatori de răspunderea pentru furtul intelectual comis şi să bulverseze sistemul educaţional prin modificări nocive care întorc România în trecut şi nicidecum nu o transformă într-o “Românie educată”.

Un ministru al Educaţiei pentru care toaletele în curţi „nu au legătură” cu calitatea educaţiei nu doar că nu are ce căuta în fruntea unui asemenea minister, dar nu este în măsură să propună proiecte care să răspundă, cu adevărat, nevoilor de modernizare a sistemului educaţional al României.

„Noile legi ale Educaţiei par făcute pentru a consolida puterea unor grupuri de interese ilegitime. Şi pentru a-i scăpa pe plagiatori de consecinţe. Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor iniţiative. Iar asta consfinţeşte definitiv eşecul proiectului România Educată. Vom lupta în Parlament pentru a opri prevederile nocive ale acestor legi”, a declarat preşedintele USR Cătălin Drulă, conform sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.