USR a anunţat, luni, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuţ Moşteanu, că îi cere demisia şefului AEP, Costantin MItuleţu Buică, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în cazul în care acesta nu demisionează urmând să demareze procedura demiterii lui prin Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionuţ Moşteanu a declarat după şedinţa Biroului Politic al PNL, că partidul a decis să îi ceară demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică. 

”Domnul Mituleţu este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, este inacceptabil ca una dintre cele mai importante instituţii ale statullui român să fie conduse de un om trimis în judecată pentru abuz în serviciu”, a afimat Moşteanu, precizând că Parlamentul a fost informat deja cu privire la începerea urmăririi penale în cazul şefului AEP. 

Purtătorul de cuvânt al USR a mai spus că, dacă Constantin MItuleţu Buică nu îşi dă demisia, atunci USR va demara demiterea acestuia pe cale parlamentară. 

Parchetul a notificat Parlamentul că preşedintele AEP Constantin Mituleţu Buică a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, iar forul legislativ urmează să decidă în legătură cu situaţia acestuia, existând opţiunea suspendării de drept a raporturilor de serviciu şi a revocării. Alături de Buică a fost trimis în judecată şi secretarul general al AEP, Cristian Andreescu.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.