USR a depus o solicitare prin care ministrul Educaţiei Ligia Deca să vină la „Ora Guvernului” în plenul din 1 martie al Senatului, de la ora 11.30, pentru a oferi explicaţii cu privire la situaţia legilor Educaţiei. Liderul senatorilor USR Radu Mihail consideră că este inacceptabil felul în care Ligia Deca amână de luni bune orice discuţie pe modificările la legile Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Doamna Deca să vină să ne explice care e situaţia legilor Educaţiei pe care le ţine ascunse la sertar de atâta timp. Nu putem admite ca acest subiect, atât de important pentru noi, pentru copiii noştri, să fie discutat doar pe la colţuri, după cum iese un zvon sau altul de la Ministerul Învăţământului. Doamna Deca trebuie să clarifice încotro are de gând să ducă învăţământul românesc”, a declarat Radu Mihail, conform comunicatului de presă al USR.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Sursa citată mai spune că Ligia Deca a promis iniţial că modificările la legile Educaţiei vor fi depuse înainte de discutarea bugetului în Parlament, apoi a venit cu o amânare, şi anume până la începerea actualei sesiuni legislative, ultimul termen asumat şi neonorat fiind 15 februarie. 
 
USR i-a solicitat în repetate rânduri Ligiei Deca să facă publice modificările la legile Educaţiei şi să organizeze dezbateri reale cu toate părţile interesate: profesori, studenţi şi elevi, părinţi şi autorităţi publice locale.
 
Mai mult, USR a invitat-o oficial pe Ligia Deca în Parlament nu mai puţin de patru ori de la preluarea mandatului. Însă ministrul Educaţiei nu a dat curs niciunei invitaţii la dialog, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.