Deputatul USR Cristian Seidler a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea Salvaţi România a elaborat proiectul Legii de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari, dar nu îl vor depune până când nu va fi semnat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care îl invită să fie co-iniţiator al propunerii legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am elaborat proiectul legii de abrogare a ceea ce numeşte în spaţiul public ca fiind pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege este semnat de către toţi deputaţii şi senatorii USR şi avem o invitaţie publică de făcut, mai avem o semnătură de cules, este vorba de semnătura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care îl invităm alături de noi să fie co-iniţiator al acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu: dânsul în legislatura anterioară şi-a dat demisia din funcţia de deputat cu câteva zile de finalizarea mandatului tocmai pentru a nu se încadra în prevederile acestei legi şi a nu fi un beneficiar al acestor indemnizaţii pentru limită de vârstă în viitor. Aşadar, ni s-ar părea doar corect şi de aceea nu vom depune proiectul de lege până nu-l semnează şi dl Dragnea, respectiv îi vom acorda un termen de o săptămână-două cât îi poate lua să citească proiectul nostru de lege şi să-l cosemneze alături de noi", a afirmat Cristian Seidler.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 20 decembrie 2016, că nu mai doreşte ca Parlamentul să voteze legi prin care sunt oferite beneficii senatorilor şi deputaţilor, iar PSD analizează dacă este constituţional ca legea care instituie pensii speciale pentru parlamentari să fie abrogată.

"Nu voi mai accepta, ca preşedinte al partidului, ca în acest Parlament să se iniţieze sau să se adopte vreun act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari", a spus Dragnea.

Întrebat despre legea pensiilor speciale pentru parlamentari, liderul PSD a spus că este analizată varianta abrogării. "Am dat în lucru colegilor mei să vadă dacă nu cumva ne opreşte vreo prevedere constituţională, fiind vorba de drepturi câştigate. Dacă nu o să avem o constrângere constituţională, va fi una din măsurile care sunt sigur că va fi foarte susţinută", a explicat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai afirmat că nu va susţine “niciodată un act normativ sau legislativ prin care să se adopte beneficii sau alte avantaje speciale pentru cei aleşi”

”Niciodată. Oamenii mai întâi, pentru ei lucrăm. După ce o să fim în stare să ridicăm nivelul de trai în România, atunci putem să ne gândim şi la noi. Eu am făcut un gest pe care mi l-am asumat cu mai mult timp înainte şi pentru a arăta că, nefiind de acord cu acea lege care stabileşte indemnizaţii speciale pentru parlamentarii care ies la pensie, mi-am dat demisia din Parlament pentru a nu avea un mandat complet”, afirma Liviu Dragnea, la o şedinţă a grupurilor reunite ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.