Deputatul USR Cristian Ichim a depus un proiect de lege pentru modificarea şi adaptarea legislaţiei de funcţionare a şcolilor auto astfel încât să avem şoferi mai bine pregătiţi şi mai responsabili în trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pregătirea teoretică şi practică pentru viitorii conducători auto în şcolile de şoferi este la fel de importantă ca educaţia primită acasă. Sunt modificări pe care le vedem aplicate deja în majoritatea ţărilor UE şi care urmăresc să creeze siguranţă pentru cursanţi şi pentru şcolile de şoferi şi să descurajeze corupţia”, susţine deputatul USR Cristian Ichim, potrivit sursei citate.
 
Proiectul – care îi are drept coiniţiatori pe senatorul USR Anca Dragu şi pe deputatul PNL Ioan Cupşa - modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi urmăreşte să consolideze siguranţa rutieră.
 
Concret, proiectul prevede:
 
- eliminarea timpilor foarte mari de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere; 
 
- obligaţia ca instructorii să participe la examenul susţinut de către un candidat pentru obţinerea permisului de conducere auto, având un rol în cadrul comisiei de examinare; 
 
- posibilitatea candidaţilor de a participa la examenele teoretice şi practice oriunde în ţară.
 
Necesitatea proiectului vine din faptul că tinerii, principala categorie care dă examenul pentru obţinerea unui permis de conducere auto, sunt într-o continuă mişcare în căutarea unui loc de muncă mai bun, dar şi pentru continuarea studiilor la facultăţile cele mai bune din ţară.
 
Deputatul USR Cristian Ichim face apel către toţi parlamentarii să susţină proiectul, reamintind faptul că siguranţa rutieră nu are culoare politică.
 
„Cu toţii ne dorim să vedem mai multă responsabilitate la volan şi ca România să nu mai fie fruntaşă la nivel european la numărul accidentelor mortale”, a conchis Ichim, conform sursei menţionate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.