USR a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, a anunţat Cristian Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi (marţi - n.r.), am trimis către CNADTCU, organul statului român care se poate sesiza asupra plagiatului lui Lucian Bode, o sesizare oficială. Cerem instituţiei să verifice teza lui Bode şi să dea un verdict oficial asupra originalităţii ei. Pe lângă CNADTCU, sesizăm şi Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat şi de calitatea academică a lucrării”, a declarat Cristian Ghinea, conform unui comunicat de presă al USR.

Pe lângă CNADTCU, USR a sesizat şi Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolay, care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat şi de calitatea academică a lucrării.

De exemplu, Universitatea din Cluj are un regulament intern prin care teza de doctorat trebuie să aibă minimum 200 de pagini lungime, iar teza lui Bode are mai puţine, mai arată sursa citată.

„Teza domnului Bode are 198 de pagini, care includ şi legislaţia de pe site-ul ANRE. La asta a adăugat 20 de pagini de poze şi grafice luate de pe internet. Deci vorbim de o calitate academică de nivel şcolar în care efectiv simţi cum omul scrie ceva acolo doar ca să umple nişte pagini, ca să ajungă la 200 de pagini minime pe care regulamentul UBB îl prevede. Vom urmări acest caz, am depus ieri cerere de informaţii publice către UBB, prin care vrem să avem acces la tot dosarul de doctorat al domnului Bode”, a mai explicat Ghinea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.