USR şi Forţa Dreptei au anunţat în plenul Camerei Deputaţilor, prin vocea purtătorului de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, depunerea moţiunii simple intitulată 'Marius Budăi - ministrul salvării pensiilor speciale”. Cele două partide îl acuză pe ministru că ”nu a fost în stare să scrie un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale şi România riscă să piardă banii din PNRR fără această reformă”. Potrivit USR, Moţiunea se va dezbate luni, 27 februarie, şi va fi votată marţi, 28 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: USR precizează într-un comunicat că deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus moţiune împotriva ministrului Muncii Marius Budăi, acuzându-l că ”nu a fost în stare să scrie un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale şi România riscă să piardă banii din PNRR fără această reformă”. 

 
„Marius Budăi trebuia să vină cu o lege care elimină pensiile speciale, aşa cum USR a negociat în PNRR. În schimb, legea trimisă în Parlament nu doar că nu le elimină, dar creează noi pensii speciale. Au crezut că pot păcăli Comisia Europeană cu asta, iar acum riscăm să rămânem fără bani europeni. Nu vrem să aşteptăm până eşuează PNRR pentru a-l demite pe Marius Budăi. Banii pentru modernizarea României sunt mai importanţi decât o mână de speciali din PSD şi PNL”, spune preşedintele USR Cătălin Drulă.
 
În moţiune, deputaţii opoziţiei îl acuză pe Marius Budăi că este ministrul care a lovit în cei mai săraci dintre români, fiind autorul celei mai mari aberaţii fiscale: să munceşti 2 ore, dar să plăteşti taxe cât pentru 8 ore. Suprataxarea contractelor part-time a lăsat prea mulţi români fără contracte de muncă.

 

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: "În conformitate cu prevederile articolului 112 din Constituţie şi articolul 189 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei vă înaintează moţiunea simplă intitulată 'Marius Budăi - ministrul salvării pensiilor speciale'", a spus Moşteanu.

La rândul lui, Ludovic Orban l-a atacat pe ministrul Muncii pentru că nu a realizat reformas pensiilor speciale.

”Ministrul Muncii care în 2020 promitea creşterea punctului de pensie la 40%, care s-a angajat când a venit la guvernare că va creşte punctul de pensie conform unui grafic care nu are nicio legătură cu realitatea, că ministrul Muncii care promitea recalcularea pensiilor, care trebuie făcută până în 1 septembrie 2023, eu cred că trebuie să vină şi să dea seamă pentru gravele nerealizări şi pentru faptul că sunt mai preocupaţi de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor şi a celor care sunt fără loc de muncă şi de cei care au dreptul să aibă alocaţii mărite, şi anume copiii noştri”, a spus şi liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, în plen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.