Europarlamenttarul PNL Siegfried Mureşan afirmă, marţi, că Adunarea Politică a Partidului Popular European tocmai a adoptat o rezoluţie, susţinută de PNL şi de UDMR, prin care cere aderarea cât mai rapidă a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată la iniţiativa UDMR, prezentată împreună cu PNL şi cu partidul bulgar GERB, precizează UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE- ”Adunarea Politică a Partidului Popular European (PPE) a adoptat o rezoluţie prin care solicită guvernului austriac să îşi reconsidere poziţia anterioară şi să sprijine aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată marţi, 14 noiembrie, la Bruxelles, la iniţiativa UDMR, prezentată împreună cu PNL şi cu partidul bulgar GERB”, a transmis UDMR.

PPE îndeamnă toate organizaţiile sale membre să îşi intensifice eforturile pentru a asigura aderarea imediată a celor două ţări şi solicită Preşedinţiei spaniole a Consiliului European să facă din acest lucru o prioritate absolută.

"PPE şi-a reafirmat astăzi sprijinul pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Precizează clar că soluţia se află în mâinile guvernului austriac şi solicită ridicarea veto-ului acestuia. Sperăm că Partidul Popular Austriac, ÖVP, a înţeles mesajul PPE, deoarece respingerea venită din partea Austriei este injustă, nedreaptă şi nesustenabilă. De asemenea, Partidul Popular European a subliniat că cetăţenii celor două state au fost discriminaţi din cauza respingerilor repetate, ceea ce a dus la pierderea încrederii în UE şi la întărirea partidelor de extremă dreapta. În discursul meu am atras atenţia asupra faptului că creşterea popularităţii AUR este un semn clar în acest sens", a relatat Loránt Vincze, europarlamentar al UDMR.

La întâlnire a participat şi Rozália Biró, deputat UDMR şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a PPE, care a cerut respectarea promisiunilor europene şi susţinere pentru aderarea României.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Adunarea Politică a Partidului Popular European tocmai a adoptat o rezoluţie, susţinută de Partidul Naţional Liberal şi de UDMR, prin care cere aderarea cât mai rapidă a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Noi, Adunarea Politică a PPE, cea mai mare familie politică din Europa, solicităm Guvernului Austriei să îşi reconsidere poziţia şi să accepte integrarea României şi Bulgariei la Spaţiul de liberă circulaţie”, transmite europarlamentarul PNL. 
 
El continuă: ”Îndemnăm, în acelaşi timp, toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să îşi intensifice eforturile în vedere obţinerii aderării cât mai rapide a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”. 
 
Siegfried Mureşan arată că ”spaţiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României şi Bulgariei”.
 
”Aceasta este decizia corectă şi are susţinerea totală a Adunării Politice a PPE.”, mai arată eurodeputatul liberal. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.