Senatul s-a reunit vineri în plen, în sesiune extraordinară, pentru a fi informat asupra a trei proiecte de lege pentru aprobarea unor ordonanţe de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Prin urmare, Senatul a fost informat cu privire la adoptarea de către Guvern a unor ordonanţe de urgenţă, printre care cea privind continuarea programului de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Plenul a mai fost informat cu privire la aprobarea ordonanţei referitoare la unele măsuri din domeniul pensiilor publice, precum şi a celei privind la regimul deşeurilor. Un alt act normativ de care plenul a luat cunoştinţă este OUG 93/2021 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală etapa a II-a.

Pentru cele trei proiecte de aprobare a ordonanţelor de urgen, Senatul este prim for sesizat. Astfel, comisiile de specialitate vor emite avize şi ulterior un raport în termenele decise de Biroul permanent.

ŞTIREA INIŢIALĂ Este vorba despre proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 90/2021 privind unele măsuri din domeniul pensiilor din sistemul public şi proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă 91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

De asemenea, va intra în procedură legislativă şi propunerea de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 92/2021 privind regimul deşeurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.