Senatorul Emanoil Savin a demisionat miercuri din grupul PSD, anunţul fiind făcut în plenul Senatului. Savin a declarat pentru News.ro că a fost contactat pentru a semna moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi că va semna documentul împotriva guvernului Dăncilă, fără a fi decis dacă o va şi vota. Liderul PSD Prahova spune că nu a primit demisia senatorului Savin. El a explicat şi motivele demisiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „Nu am luat nicio decizie deocamdată, am avut eu supărările mele. (...) Am fost contactat să o semnez (moţiunea de cenzură - n.r.). O să o semnez” a declarat Emanoil Savin, miercuri, pentru News.ro.
Întrebat când va semna moţiunea, senatorul demisionar din PSD, care susţine că acum este independent, a afirmat: „Nu ştiu, vedem”.
Acesta a spus, întrebat  dacă va şi vota moţiunea de cenzură: „Mă mai gândesc”.
În ceea ce priveşte decizia sa de a pleca din PSD, senatorul a arătat că aceasta a fost generată   de faptul că nu a primit funcţia de secretar al Comisiei de apărare, dar şi de „mazilirea” unora dintre liderii PSD.
 
„Păi am avut o discuţie la sfârşitul sesiunii parlamentare, în iunie, şi a rămas că la începutul sesiunii, în septembrie, Şerban Nicolae a trecut acolo ca să preiau funcţia de secretar de la Fifor eă el avea vreo şapte sau opt funcţii,  şi când am venit au uitat oamenii să mai facă... Şerban n-a mai fost, l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că Moga a plecat şi el acasă că l-au dat şi pe el afară de la comisii şi din vicepreşedinte şi după care zic: ce caut eu pe aici?” a spus Emanoil Savin.
Acesta a precizat că. ”deocamdată” rămâne „independent neafiliat”. 
La rândul său, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru News.ro că nu a primit oficial demisia senatorului Emanoil Savin şi că se aşteaptă ca acesta să revină asupra deciziei de a pleca din PSD şi să nu semneze moţiunea de cenzură. 
„Eu nu-l consider pe domnul Savin plecat din Partidul Social Democrat, o să discut cu dumnealui acest aspect. Eu cred că este o supărare de moment şi dumnealui a ales să se exprime în această manieră. Consider că este încă la noi, cel puţin în spirit şi în gândire şi cred că nu se pune problema de a vota sau semna o moţiune de cenzură sau alte aspecte de genul, care contravin gândirii social-democrate” a declarat Bogdan Toader.
Acesta a catalogat demisia lui Savin drept „o reacţie spontană, de moment” şi  crede că Emanoil Savin va reveni asupra deciziei. 
„În afară de un discurs public pe care şi alţii l-au avut şi apoi l-au regretat sau l-au anulat prin alte declaraţii publice, nu a existat.. .cred şi continui să cred că este vorba de o reacţie intempestivă la o întâmplare de zilele trecute” a spus liderul PSD Prahova.
 
- El a precizat în plenul Senatului că va activa în grupul senatorilor neafiliaţi.

Emanoil Savin, fost primar al oraşului Buşteni, a fost membru PNL, partd pe care l-a părpsit, alături de un grup numeros de membri ai filialei, în martie 2016.

Savin a fost ales de patru ori orimar al oraşului Buşteni, ultima dată renunţând la mandat în favoarea celui de parlamentar.

Luni, senatorii Ionuţ Sibinescu şi Daniel Zamfir, foşti ALDE, s-au afiliat grupului PSD.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.