Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, după şedinţa conducerii PNL că în momentul acesta, Mircea Abrudean este susţinut de PNL ca secretar general al Guvernului, pentru că vine din cea mai puternică organizaţie, organizaţia Cluj şi are susţinerea întregului Birou Politic Naţional, unde a fost validat prin vot. Nu am nicio îndoială că domnul Marcel Ciolacu va cântări foarte serios şi nu cred că domnia sa doreşte să tensioneze relaţia care a început în această guvernare, a precizat Rareş Bogdan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Întrebat despre faptul că premierul Marcel Ciolacu nu ar accepta această numire a lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului dar şi că acesta nu ar avea un aviz privind accesul la documente clasificate, Rareş Bogdan a spus: "Am mare încredere că serviciile secrete româneşti sunt foarte bine informate, aşa cum am încredere şi în partenerii noştri din afară”.

”Aţi văzut că regele Charles, la prima sa vizită externă, a dorit să stea de vorbă cu unul din şefii seviciilor secrete din România, tocmai pentru a arăta aprecierea de care se bucură serviciile de externe (..) Nu am nicio îndoială că domnul Marcel Ciolacu va cântări foarte serios şi nu cred că domnia sa doreşte să tensioneze relaţia care a început în această guvernare, din punctul meu de vedere, constructiv”, a spus Rareş Bogdan.

El a continuat: ”Vă asigur că nu vom ceda la acest lucru şi nu există o motivaţie reală. Acum, legat de compatibilităţi, eu aş putea vorbi de compatibilităţi, dar atât timp cât prim-ministrul Nicolae Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat penal la acea oră, cu informări mult mai dure, nu cred că este o problemă. Nu fac niciun fel de referire, nu dau nume”, a mai spus el.

Rareş Bogdan a precizat că nu doreşte ca lucrurile să se tensioneze în coaliţie, deoarece există mai multe chestiuni care trebuie rezolvate, şi a amintit legea pensiilor speciale din PNRR.

 

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În momentul ăsta, Mircea Abrudean este susţinut de PNL ca secretar general al Guvernului. Vine din cea mai puternică organizaţie a noastră, organizaţia Cluj, are susţinerea întregii filiale Cluj dar şi a întregului BPN, a fost validat, votat” a spus Rareş Bogdan la sediul PNL:

”Considerăm că atât timp cât a fost un excepţional cancelar al prim-ministrului Nicolae Ciucă, atât timp cât a fost un foarte bun prefect în plină pandemie în Cluj şi secretar general adjunct al guvernului în mandatele lui Orban şi Cîţu nu există niciun motiv (să nu fie numit SG- n.r.), mai ales că între timp are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, deci este unul dintre puţinii deţinători de clasificare a informaţii NATO din România”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Rareş Bogdan a precizat că ”Abrudean este cel care conduce Comisia de Evaluare a Investiţiilor Străine şi cel care a semnat validarea pentru investitori strategici”. 

Duminică, deputatul PNL Pavel Popescu a scris pe că refuzul PSD de a îl numi în funcţia de secretar general al Guvernului pe liberalul Mircea Abrudean reprezintă ”o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”.

Acesta a adăugat că Adrian Câciu a putut fi „reciclat” la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce „a îngropat Finanţele României” şi i-a cerut premierului Marcel Ciolacu semnătura sa luni la prima oră cu privire la numirea lui Abrudean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.