PSD anunţă, miercuri, că renunţă la prezentarea Programului de guvernare, eveniment programat la ora 1.00, întrucât nu a primit avizul DSU pentru derularea evenimentului. Social-democraţii afirmă, însă, că Congresul PNL, cu 5.000 de oameni a fost avizat, dar nu şi evenimentul PSD, cu mult mai puţini participanţi. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă arată că nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente. "Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern", precizează DSU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Având în vedere multiplele întrebări venite din partea presei legate de faptul că  “DSU nu a dat avizul” realizării unei şedinţe privind prezentarea programului de guvernare al unui partid politic, în primul rând dorim să specificăm ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă NU este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea  petenţilor  prin care explică măsurile prevăzute în legislaţia aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunităţi", a transmis, pe Facebook, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Reprezentanţii DSU au precizat că "petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern".

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt priorităţile noastre la guvernare!”, a transmis, miercuri, PSD.  

Candidatul partidului pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că este ”un gest de responsabilitate”, dacă acesta este cadrul legal.  

”Mi se pare o decizie de responsabilitate din partea PSD care consideră că protejarea sănătăţii publice este mult mai important decât lansarea miniştrilor care vor face parte din Guvern”, a afirmat Rafila, după audierea din Parlament.  

Întrebat de ce Congresul PNL, cu 5.000 de participanţi a fost avizat, RAfila a precizat: ”Nu are rost să intrăm în astfel de comentarii”.  

Prezentarea Programului de guvernare şi priorităţile PSD ar fi trebuie prezentate miercuri, într-un eveniment programat la ora 19.00.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.