Unsprezece protestatari Rezist s-au aflat pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă şi au strigat ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”, ei aşezându-se pe jos, pentru a nu fi evacuaţi de către agenţii de pază. În acelaşi timp, s-au adunat protestatari şi în faţa Parlamentului, în Parcul Izvor, iar în boxe s-a auzit ”Imnul golanilor” din iunie 1990. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au ieşit din sala plenului reunit protejaţi de agenţii de pază, care au făcut un cordon pentru ca protestatarii să nu ajungă în preajma celor doi. Dragnea nu a vrut să discute nici cu jurnaliştii. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că protestul reprezintă o manifestaţie fascistă, afirmând că "aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Tăriceanu, despre protestul din Parlament: Aceste manifestări sunt de tip fascist. Aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa. Nici în Ucraina, unde se iau la bătaie în şedinţa de plen, nu am văzut aşa ceva

Aceştia au şi banner cu sloganuri.

Agenţii de pază din Palatul Parlamentului vor să îi evacueze şi spun că ar fi fost invitaţi de parlamentarii USR.

Protestatarii s-au aşezat pe jos pentru a nu fi evacuaţi. Între timp au venit şi mai mulţi parlamentari USR. Aceştia spun că nu ştiu cum au intrat protestatarii în Parlament, dar că susţin demersul acestora.

Deputatul USR Stelian Ion a afirmat că ar vrea ca Liviu Dragnea să stea de vorbă cu ei, “dacă e bărbat”.

În acelaşi timp şi în faţa Parlamentului, în Parcul Izvor, au început să se adune protestatari, iar în boxe se aud ”Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din 1990.

UPDATE - Dragnea şi Dăncilă au ieşit din plen protejaţi de agenţii de pază pentru ca protestatarii să nu ajungă în preajma celor doi. Neacşu: Ar trebui luaţi cu dubele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au ieşit din sala plenului reunit protejaţi de agenţii de pază, care au făcut un cordon pentru ca protestatarii să nu ajungă în preajma celor doi. Dragnea nu a vrut să discute nici cu jurnaliştii.

Singurul care a vorbit cu protestatarii a fost ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care a fost întrebat dacă este vinovat de împiedicarea oamenilor să voteze în diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, el replicând: ”Eu sunt de vină şi pentru Războiul de independenţă”.

La întrebările repetate ale jurnaliştilor, îmbrânciţi de deputaţi PSD şi de agenţii de pază, Liviu Dragnea a refuzat să răspundă. ”Tu ţi-ai făcut datoria, ai întrebat, e OK în redacţie”, ia replicat el unei jurnaliste.

”În orice ţară civilizată ar trebui să vină să îi ia cu dubele”, a spus secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la intrarea în biroul lui Dragnea.

“Încă nu i-au luat pe ăştia de aici?”, a spus Carmen Dan la ieşirea din sala de plen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.