Prima şedinţă a Guvernului Tudose a început, vineri, la Palatul Victoria, miniştrii ţinând un moment de reculegere pentru cei trei militari care au murit, joi noapte, în accidentul din Argeş. Premierul Mihai Tudose a afirmat că obiectivul său este ca România să devină o ţară care să aibă la dispoziţie toată tehnica necesară pentru astfel de intervenţii de urgenţă pe viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul şedinţei de Guvern, premierul Tudose a cerut un moment de reculegere pentru victimele accidentului

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut o prezentare a intervenţiei din Argeş şi a măsurilor luate pe parcursul nopţii.

”Mulţumesc în numele nostru, al Guvernului pentru tot efortul de azi-noapte atât la nivel de coordonare celor 3 miniştrii implicaţi direct, dar şi tuturor celor care au participat efectiv la misiunea de salvare. Am văzut cu toţii (...) eforturile extraordinare întreprinse de salavatori în condiţii extraordinar e grele”, a afirmat premierul Tudose după momentul de reculegere.

Şeful Executivului şi-a luat angajamentul ca în cel mai scurt timp România să aibă la dispoziţie toate mijloacele necesare unei intervenţii aşa cum a fost cea de noaptea trecută.

”Din fericire nu a fost nicun alt deces care să survină în timpul operaţiunilor de salvare - ceea ce se putea salva s-a salvat - dar îmi afirm în nume propriu dar şi al Guvernului un angajament ferm ca în cel mai scurt timp România să fie o ţară care să aibă la dispoziţie toate mijloacele necesare unei asemnea intervenţii”, a arătat premierul.

La începutul şedinţei de Guvern, Mihai Tudose a intrat în sală însoţit de secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, fără un alt lider PSD, aşa cum s-a întâmplat la instalarea Guvernului Grindeanu, când premierul de atunci a fost petrecut în sală de liderul PSD Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.