Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat că Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor şi că soluţia ar fi ca resursele financiare să fie asigurate la rectificarea bugetară din iulie..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Deputat USR, după promulgarea legii pentru dublarea alocaţiilor: Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte/ E o dovadă de populism şi iresponsabilitate

UPDATE - Ministrul Muncii Violeta Alexandru afirmă că resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor vor fi găsite la rectificarea bugetară

”Să nu avem niciun dubiu cu privire la înţelegerea totală pe care o avem cu privire la necesitatea creştererii alocaţiilor. Avem datoria să găsim resurse în buget cu care să reuşi să acoperim aceste fonduri. În acest moment nu sunt pentru că legea a apărut după ce bugetul a fost promulgat  Cred că soluţia înţeleaptă este ca resursele să fie găsite de urgenţă la momentul rectificării bugetare. Din vară, în a doua parte a anului. E toată disponibilitatea ca legea să se aplice, însă nu se poate face peste noapte. Nu se pune problema să nu ne dorim creşterea alocaţiilor. Dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea aplica la rectificarea bugetară din iulie”, a declarat Violeta Alexandru pentru Adevărul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat ”Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern, pentru că este vorba despre nişte sume care nu sunt prevăzute în buget.

”La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar încă se află în analiză în aşteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului. Sunt nişte sume care nu sunt prinse în buget şi Guvernul va trebui să vină cu soluţii”, a declarat Iohannis, întrebat dacă va promulga legea care dublează alocaţiile pentru copii.

Preşedintele a subliniat că proiectul de lege are termen de promulgare 18 ianuarie. 

Ulterior, după o întâlnire cu preşedintele, premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai probabil soluţia va fi aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vor putea fi asigurate asigura resurse financiare în bugetul de stat.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.