Premierul Ludovic Orban a replicat, luni, la criticile din Camera Deputaţilor, transmiţându-le deputaţilor că nu înţeleg nimic din Uniunea Europeană. ”Nu vă e ruşine să vorbiţi de românii care plească la muncă ca şi muncitori sezonieri, după ce aţi alungat oamenii? Mi-e greu să trec peste o asemenea obrăznicie”, a mai afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost invitat la o dezbatere cu temă stabilită de grupul parlamentar, iar dezbaterea era legată de economie. V-am spus câteva lucruri din ce am făcut şi am încercat să prezint puncte de vedere ale programului nostru. Mă aşteptam să se vorbească despre economie. Voi da o singurpă replică, nu înţelgeţi nimic din UE, Ue înseamnă liberattatea de circulaţei. NU vă e ruşine să vorbiţi de românii care plească la muncă ca şi muncitori sezonioeri după ce aţi alungat oamenii? Mi-e greu să trec peste o asemenea obrăznicie”, a replicat premierul, la finalul dezbaterii din Camera Deputaţilor.

Acesta a precizat că nu poate oferi sume exacte cu privire la ajutorul care se oferă economiei, întrucât nu cunoaşte toate sumele care vor venit de la Uniunea Europeană.

”Toată lumea vorbesteş de cifre, de miliarde. Nu v-am prezentat o cifră pentru că nu ştiu foarte clar pe ce resurse putem conta de la nivelul UE. Când avem o estimare a resurselor financiare, vă voi spune. Modelul economic pe care ne bazăm este modelul de susţinere a investiţiilor private şi publice, de susţinere a infrastructurii”, a precizat premierul. 
 
Ludovic Orban a menţionat apoi câteva dintre acţiunile contrecte realizate de Guvern, aşa cum i s-a solicitat de către deputaţi. 
 
- În 2008 s-a terminat studiul de fezabilitate pentru Sibiu-Piteşti. Până în 2019 nu s-a întâmplat nimic. Acum tronsonul 1 a intrat în construcţie.
 
 - Domnul Vosganian vă pot spune toate planurile noastre, dar nu mă lasă domnul preşedinte. 
 
- Am introdus un lucru important, am stabilit eliberarea certificatului de plătitor de TVA. 
 
- Am venit în noiembrie, ultima plată pe PNDL era în august. Acum suntem cu plăţile la zi. 
 
- Pe români nu îi satisface că văd zeci de miliarde rostite că se alocă. 
 
- Schemă de ajutor de stat care permite să cumpere energie electrică la preţuri mult mai mici. 
 
- Se rezolvă nişte probleme fundamentale economice ale companiilor din România. Au fost provocate de guvernarea PSD.
 
- S-a investit în Olt, în Teleorman şi companiile care se ocupă cu lucrările de irigaţii provin de aici. Nu a existat corelarea între banii alocaţii pentru canalele de irigaţii şi capacitatea asociaţiilor de udători de a putea utiliza apa respetivă. Apa nu e gratuită. 
 
”Oricând Parlamentul mă convoacă, mă voi prezenta. Voi prezenta un raport. 
Aveam ce spune despre ce a făcut Guvernul”, a mai afirmat premierul, darnu înainte de a cere deputaţilor să respecte legea şi să poarte masfă, fiind în interior. 
 
”Respectaţi regulile. În spaţiile închise purtaţi mască. Cum să respecte românii regulile, dacă lideri politici nu le respectă”, a încheiat Orban. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.