Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, după ce Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară cu amendamente, că ”iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: În legătură cu dublarea alocaţiilor, Orban a afirmat: ”PNL din 2004 e singurul partid care a crescut alocaţii, în 2007, 2008, 20015, 2019. Am reuşit creşterea alocaţiile fiind în opoziţie. Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiile în condiţiile în care acestea s-au dublat a fost un act populist, fără nicio bază economică. Am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea acestora în cinci etape succesive, prima etapă cu 20% a fost în august. E maximum suportat de economia românească astăzi. 

Premierul susţine că ”România suferă deja” ca urmare a adoptării rectificării bugetare. 

”La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există europeni care au spus clar că vor pune sub îndoială capacitatea României de a accesa aceste fonduri din cauza creşterii cheltuielilor, fără niciun fundament, sau bază economică. De asemenea, o astfel de decizie impusă de majoritatea PSD riscă să aibă consecinţe dramatice pentru România. Îi rog pe bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt că creştererea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni”, a mai declarat Orban.

Potrivit acestuia, riscurile sunt: degradarea României de către agenţiile de ratingşi creşterea costului finanţărilor tuturor persoanelor fizice din România.

”Creditele vor fi mai scumpe şi mai greu de accesat. Va creşte şi mai mult costul unui împrumut făcut de România”, a mai declarat premierul. 

Acesta susţine că ”modul în care a fost adoptată modificarea la rectificare generează un risc major ca să nu se mai poată face faţă tuturor plăţilor din bugetul de stat”.

”De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii. Asta este dacă acceptăm decizia unei majorităţi toxice. Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conducem va ataca la CCR această lege. De asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament, pentru că nu putem accepta ca destinul României să fie pus între paranteze de către nişte iresponsabili. Toate pârghiile constituţionale le vom folosi pentru a opri intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Încă odată PSD a arătat că este duşmamul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România  într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi, în condiţiile unei contracţii economice majorări de 6,7% din PIB ără existenţa niciunul venit suplimentar demonstrează că PSD este inamicul public numărul 1 al României şi al ecomomiei româneşti”, a declarat, marţi, Ludovic Orban.

Premierul a reiterat ideea că se va intra într-un blocaj financiar. 

Orban a afirmat că rectificarea bugetară va fi atacată la CCR.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.