Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că preluarea mandatului de primar va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri la validarea mandatului său. ”Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti”, anunţă Nicuşor Dan, acuzând PSD că a depus apelurile, care sunt ”copy-paste”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Foarte multe dintre apelurile formulate la validarea mandatului de primar al lui Nicuşor Dan au acelaşi temei şi sunt depuse de membri ai PSD.  

”Apreciem că validarea mandatului s-a fpcut cu încălcarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care, pe de o parte, din materialele difuzate de mass-media rezultă cu certitudine existenţa unei fraude electorale, (...) iarpe de altă parte procesele verbale la nivelul tuturor sectoarelor pentru anumite secţii au fost validte şi încărcate n aplicaţia AEP chiar dacă erau substanţial modificate”, se arată în documete.

De asemenea, se face referire la ”încălcarea dreptului la vot” al persoanelor aflate în unităţi spitaliceşti Covid-19 şi la care nu s-a deplasat urna mobilă.

În plus, se face referire la dosarul penal deschis în urma votului din 27 septembrie din Sectorul 1, iar vicierea votului în Sectorul 1 ar duce implicat la vicierea alegerii primarului municipiului Bucureşti.

”Nu discutăm de o renumărare a voturilor în sectorul 1, ci de o reluarea a alegerilorlocale pentru Sectorul 1, voturile urmând a fi exprimate atât pentru primarul Sectorului 1, CL al sectorului 1 şi pentru primarul municipiului Bucureşti şi Consiliul General. (...) Reluarea alegerilor pentru Sectorul 1 înseamnă din nou exprimarea opţiunilor electorale de către cetăţeni, care ar puta modifica şi rezultatul final pentru municipiul Bucureşti. Prin urmare, nu poate fi pusă în discuţie validarea mandatului primarului general”, se mai arată în documentele citate.

Dosarul are luni termen la Curtea de Apel Bucureşti.

Între timp, instanţa a validat mandatul de primar al lui Clotilde Armand în Sectorul 1, dar şi mandatele consilierilor generali, decizi instanţei nefiind încă definitivă.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Nicuşor Dan a vorbit, joi, într-o conferinţă de presă, despre ”şicanele penibile ale PSD prin care încearcă în mod iresponsabil să împiedice preluarea mandatului de primar al Bucureştiului”, la patru săptămâni de la alegeri.

”La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD”, a afirmat Nicuşor Dan, făcând referire la ”motive ridicole” în cele 52 de apeluri care s-au depus la validarea mandatului său de primar.

”Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă vine să credeţi”, a mai afirmat Dan, afirmând că cele 52 de cereri de apel sunt copy-paste, având toate inclusiv aceleaşi greşeli gramaticale.

Dan a transmis bucureştenilor că Gabriela Firea este în continuare primarul general şi, dacă au probleme, trebuie să i le adreseze ei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.