Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut publice imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum o mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara. Edilul a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Filmarea, făcută în urmă cu câteva zile, spune primarul Timişoarei şi i-a fost transmisă prin portalul Stop Abuz, nou creat de administraţie, unde oamenii pot raporta astfel de situaţii, în care familii de români sunt hărţuite de cele ale romilor care vor să-i determine să le vândă locuinţele şi să se mute.
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
 
”Coşmarul durează de 20 ani. Aşa trăieşte familia Dragoş cu vecinii în curtea comună.  De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile şi transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toţi, mă tem că nu se va schimba nimic. Trebuie să recunoaştem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timişoreni agresaţi şi hărţuiţi de clanuri fără ca statul român să-i protejeze. În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare şi cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopţi întregi. Copiii au fost instigaţi să dea cu mingi în fiica însărcinată. Am vorbit cu familia şi le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunţase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliţia, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou. Şi totuşi sunt hotărâţi să nu cedeze. Să nu vândă în urma violenţei la care sunt supuşi de două decenii”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, unde a şi prezentat imaginile.
 

 
Fritz a făcut un apel la instituţiile statului, să intervină pentru a stopa acest fenomen. 
 
”Fac un apel la toate instituţiile statului - la Poliţia Naţională şi la DIICOT, la ANAF şi la Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, la Inspectorat în Construcţii, la Protecţia Copilului. Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituţiile primăriei aici. Alte generaţii de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor. 
Apelez şi la toată comunitatea timişoreană. Să fim uniţi şi să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni şi funcţionari”, a scris Fritz.
 
În Timişoara, de-a lungul timpului, au fost numeroase cazuri în care familii de romi cumpărau un apartament într-o clădire veche, în special din centrul oraşului, apoi, prin acte de violenţă şi ameninţări, determinau ceilalţi proprietari de apartamente să le vândă locuinţele. În acest fel, familiile de romi au cumpărat mai multe imobile din centrul oraşului Timişoara, unele dintre ele istorice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.