Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat luni, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său armean, Ararat Mirzoyan, că politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar pentru Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Replica vine după ce săptămâna trecută Aurescu a fost întrebat insistent într-un interviu la BBC în legătură cu sprijinul militar pentru Ucraina, evitând să dea un răspuns, ceea ce l-a determinat pe jurnalistul britanic Stephen Sackur să-l întrebe dacă România e o democraţie, dat fiind că  într-o democraţie cetăţenii aşteaptă ca guvernul să le dea socoteală.

”După cum am menţionat în repetate rânduri, politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar, având în vedere necesitatea ca ajutorul pe care Uniunea Europeană, statele membre, NATO şi statele membre NATO îl acordă Ucrainei să fie cât mai eficient”, a spus ministrul de Externe, la o întrebare a presei.

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, la Bucureşti, o rundă de consultări politice, cu omologul armean, ministrul de externe Ararat Mirzoyan, în contextul vizitei oficiale în România a şefului diplomaţiei armene, în perioada 2-4 aprilie 2023.

Vizita oficialului armean la Bucureşti are loc, de asemenea, în contextul dinamizării dialogului politic cu statele din Caucazul de Sud, inclusiv ca rezultat al turneului pe care şeful diplomaţiei române l-a întreprins în regiune, în perioada 24-26 iunie 2021, alături de omologii din Austria şi Lituania, în liniile mandatului acordat de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.  
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.