Miniştrii Cabinetului Orban au depus jurământul în faţa lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a semnat, luni, decretul pentru numirea Guvernului Orban. Preşedintele Klaus Iohannis a urat luni seară Guvernului Orban "un mandat de mare succes chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg". "Ce s-a întâmplat astăzi este un exerciţiu autentic, democratic", a afirmat preşedintele. Guvernul Orban s-a reunit, marţi seară, în prima şedinţă informală la Palatul Victoria, fiind invitat şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului le-a urat succes, iar Ludovic Orban l-a invitat să participe la şedinţe de fiecare dată când consideră necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI BREAKING NEWS: Guvernul Orban a trecut de Parlament cu 240 de voturi ”pentru” - Orban: Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi/ Ce spune Orban despre nominalizarea comisarului european/ Noii miniştri depun jurământul la ora 19:00 - VIDEO

UPDATE - Guvernul Orban, reunit în şedinţă informală la Palatul Victoria/ Preşedintele Klaus Iohannis le-a adresat câteva cuvinte şi le-a urat succes

Guvernul Orban s-a reunit, marţi seară, în prima şedinţă informală la Palatul Victoria, fiind invitat şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului le-a urat succes, iar Ludovic Orban l-a invitat să participe la şedinţe de fiecare dată când consideră necesar.

”Când consideraţi că există temeri serioase să participaţi la şedinţele de guvern vă aşteptăm cu drag să participaţi la şedinţele de guvern”, i-a spus Ludovic Orban preşedintelui.

”Mulţumesc pentru invitaţia de a vă însoţi la prima întâlnire informală. Profit de ocazie să vă felicit domnule prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, să vă doresc mult succes. Chiar dacă mandatul este, previzibil, unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic şi de succes. În  acest sens vă doresc numai bine”,le-a spus preşedintele membrilor Guvernului, după care a părăsit Palatul Victoria, iar miniştrii şi-au continuat şediţa informală.

UPDATE - Orban, la Cotroceni: Domnule preşedinte, începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României

Premierul Ludovic Orban l-a asigurat pe preşedintele Klaus Iohannis, după ceremonia depunerii jurământului, de la Cotroceni, că va avea un partener în Guvernul României.

”Domnule preşedinte, începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României, un partener de încredere care este gata să se alăture eforturilor de a pune în practică vizunea de dezvoltare a Rmoâniei. Proiecte care pot aduce România pe drumul drept şi pot permite ficărui român să reuşească în ţara lui”, a afirmat Orban.

El a subliiat că şapte formaţuni au reuşit să se unescă şi să pună capăt unei guvernări care a făcut rău României, iar efectele vor fi greu de corectat.
”A doua minune este învestirea acestui Guvern, pentru că PNL deţine cam 20%, dar am obnut votul de învestitură”, a spus Orban, care le-a mulţumit partenerilor serioşi, iar mulţumiri speciale au revenit parlamentarilor Pro România care au votat Guvernul.

”Pornim la un drum greu Pornim la un drum greu, într-o situaţie dificilă pentru România, avem de rezolvat probleme stringente, de deblocat proiecte care au bătut pasul pe loc”,a avertizat premierul.

UPDATE - Iohannis: Vă doresc un mandat de mare succes chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg

”Felicitări dumneavastră şi întregii echipe guvernamentale. Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă nu va fi un mandat de patru ani, ci ceva mai scurt, dar prin compensare va fi mai greu.  Domnule preşedinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dvs şi pe parlamentarii PNL şi pe toţi ce din partid care aţi reuşit să convingeţi partidele din Opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD şi să convingeţi suficienţi parlamentari pentru a vota moţiunea, iar azi aţi reuşit din nou să convingeţi să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul Orban. Este o realizare foarte mare şi vreau să subliniez că ce s-a întâplat astăzi este un exerciţiu autentic democratic: un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parament, iar un nou Guvern a fost învestit prin noua majoritate. Vreau să felicit şi ceilalţ parlamentari – din USR, PMP, ALDE, UDMR, toţi care aţi votat pentru învestirea Guvernului Orban aţi făcut un lucru înţelept, aţi înţeles să lăsaţi deoparte meschinul aranjalement politic într-un moment în care România era în criză”, a declarat preşedintele.

Acesta a continuat apreciind că ”se termină guvernarea PSD-istă care a durat aproape 3 ani de zile, guvernări toxice pentru România care au stricat foarte multe proiecte”.

”Este foarte bine că această etapă s-a terminat şi avem şansa să avem un guvern care sper că va primi suficient sprijin în Parament pentru a începe reconstrucţia. România putea să fie departe - să aibă mai multe proiecte pentru români. De 30 de ani România nu s-a dezvoltat din cauza PSD”,  mai spus Iohannis.

Ceremonia a fost precedată de o discuţie a şefului statului cu membrii noului Guvern.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 4 noiembrie a.c., decretul pentru numirea Guvernului României”, a transmis, marţi, Administraţia Prezidenţială.

Componenţa prevăzută în decret este:

• Prim-ministru- Ludovic Orban       
• Viceprim-ministru - Raluca Turcan 
• Ministrul finanţelor publice - Vasile-Florin Cîţu
• Ministrul afacerilor interne - Marcel Ion Vela
• Ministrul afacerilor externe – Bogdan-Lucian Aurescu
• Ministrul justiţiei - Marian Cătălin Predoiu
• Ministrul apărării naţionale - Ionel Nicolae Ciucă
• Ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri - Virgil-Daniel Popescu
• Ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor - Lucian Nicolae Bode
• Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale - Nechita-Adrian Oros          
• Ministrul mediului, apelor şi pădurilor - Costel Alexe
• Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei - Ion Ştefan
• Ministrul fondurilor europene - Ioan Marcel Boloş
• Ministrul sănătăţii - Victor Sebastian Costache
• Ministrul educaţiei şi cercetării - Cristina Monica Anisie
• Ministrul culturii - Bogdan Gheorghiu      
• Ministrul tineretului şi sportului - Marian Ionuţ Stroe
• Ministrul muncii şi protecţiei sociale - Victoria Violeta Alexandru.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului a avut loc la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

Guvernul Orban a trecut, luni, de Parlament cu 240 de voturi ”pentru”, ceea ce înseamnă că a primit susţinerea tutuor celor 240 de parlametari care au votat.

Ludovic Orban a mulţumit de la tribuna Parlamentului. ”Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi”, a spus Orban.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.