Premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, a declarat vineri, la ceremonia de preluare a conducerii ministerului de către Vasile Dîncu, că se desparte de instituţia care a fost a doua familie pentru el, vorbind despre eforturile făcute în ceea ce priveşte învăţământul militar, dotarea Armatei cu echipamente şi tehnică militară şi pentru îndeplinirea standardelor care rezultă din statutul României de stat membru NATO. ”Domnule ministru, veţi prelua un minister ai cărui oameni aşteapă doar să le spuneţi ce misiune au”, i-a spus Ciucă, vizibil emoţionat, succesorului său la MApN, Vasile Dîncu. La rândul său, Dîncu l-a elogiat pe Ciucă, spunând că va prelua toate proiectele pe care le are MApN şi dând asigurări că va avea un mandat sub semnul continuităţii. El a precizat că va fi interesat de calitatea vieţii şi de modul de viaţă al oamenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine”, a afirmat Ciucă la începutul discursului său.

 ”Domnule ministru, veţi prelua un minister ai cărui oameni aşteapă doar să le spuneţi ce misiune au”, i s-a adresat Ciucă, vizibil emoţionat, succesorului său Vasile Dîncu, subliniind cât de important este entuziasmul  oamenilor.

Vasile Dîncu a dat asigurări că va fi cea mai bună interfaţă cu societatea civilă şi că va fi preocupat de calitatea vieţii oamenilor.

Dîncu a precizat că România trebuie să aibă capacitatea de a se adapta la situaţii neprevăzute.
“Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii pentru că va trebui – şi acesta ştiu că nu este un lucru uşor – să duc mai departe marile proiecte pe care în acest moment le are Armata Română. Un proiect foarte important, dincolo de misiunile strategice cele legate de parteneriatul cu NATO, UE, pregătirea pentru summitul de la Madrid care va fundamenta  un nou concept strategic în acestă lume care a devenit tot mai impredictibilă. Dincolo de asta, cred că va trebuie să participăm la un proiect care înseamnă rezilienţa României. Rezilienţa României înseamnă capacitatea României de a de adapta la situaţii neprevăzute, de a avea o capacitate naturală de adaptare”, a transmis ministrul Apărării.
El a precizat că Armata este cea mai avansată componentă de modernitate în societatea noastră. 
“Armata Română este în acest moment cea mai avansată componentă de modernitate în societatea noastră. Probabil că în foarte mare măsură, faptul că suntem membri NATO a ajutat Armata Română să meargă înaintea societăţii şi sperăm că vom reuşi, având în vedere că vom fi în noul guvern doi oameni care vor fi dedicaţi apărării naţionale, să facem această joncţiune cu societatea, să pregătim societatea pentru un viitor care după cum vedem este impredictibil şi turbulent”, a mai transmis Vasile Dîncu.
El a afirmat că îl interesează oamenii. 
“Mă interesează foarte mult oamenii. Aşa cum spunea şi domnul premier, domnul general, oamenii sunt cel mai important capital. Este importantă tehnologia, dar oamenii în primul rând. Mă va interesa calitatea vieţii şi nivelul de viaţă al oamenilor”, a mai declarat ministrul Apărării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.