Liderul Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a fost atacat, miercuri, de protestarii AUR, după ce jandarmii nu i-au permis accesul în curtea Parlamentului. ”Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe camera, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace”, a spus parlamentarul. El i-a acuzat pe cei care asigură paza Parlamentului că nu l-au lăsat să intre în curte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În rândul manifestanţilor şi-a făcut apariţia domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal şi huiduit de ceilalţi participanţi la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislaţia în vigoare în această situaţie şi pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora”, a transmis, miercuri, Jandarmeria Bucureşti. 

Instituţia precizează că s-a permis accesul parlamentarului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului şi, sub protecţia jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranţă, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curţii, printr-o altă intrare.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
”De asemenea, o persoană din rândul manifestanţilor a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acţiune şi prin punerea la dispoziţie a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, a mai transmis Jandarmeria. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Liderul Forţa Dreptei a declarat la Parlament că nu a fost lăsat de către jandarmi să intre în curtea Parlamentului. ”I-am solicitat ofiţerului să sune şeful dispozitului, să îi solicite să îmi permit accesul, ca parlamentar pe intrarea normal în clădirea Parlamentului”, a spus Ludovic Orban, precizând că ”nu i s-a dat acest acces şi poarta i-a rămas închisă în nas”.

”Mi s-a spus că nu pot să intru decât dacă traversez pe partea cealaltă, pe la Senat şi am fost obligat de interdicţia forţelor de ordine de la Jandarmerie să merg pe strada Izvor spre Bulevardul Libertăţii. Am fost în primă fază lăsat în pace, nimeni nu mi-a zis nimic, până au început să apară agitatori”, a povestit Orban, arătând că marea majoritate a celor prezenţi sunt membri AUR şi chiar parlamentari şi şefi de organizaţii care stau în mijlocul activiştilor şi le dictează comportamentul.

”Singura excepţie pe care trebuie să o evidenţiez este un coleg din AUR, Antonio Andusceac, care a încercat să îi convingă pe manifestanţi să nu mă agreseze şi cred că şi-a luat-o şi el”. Ludovic Orban a povestit cum a fost agresat der protestatarii AUR. ”Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe camera, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo incitatori”, a spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.