Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că alegerile locale au fost câştigate în premieră după Revoluţie de un partid de dreapta, acest lucru fiind ”o victorie simbolică pentru PNL”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Întrebat despre decizia PNL de a nu încheia alianţe cu PSD, Iohannis a afirmat: ”Mi se pare normal ca în partide să se discute cine cu cine să facă alianţe. PNL este forţa politică care poate să bată PSD şi să schimbe modul în care se face politică în România. Acest lucru e văzut la fel şi în PNL şi din acest motiv colaborările între PNL şi PSD sunt excluse. PNL este motorul schimbării, PSD e promotorul politicii toxice pe care o vedem în Parlament şi pe care nu ne-o dorim nici noi, nici românii”. 

De asemenea, întrebat cum de PNL a obţinut doar cu patru procente mai mult decât PSD, în ciuda luptei politice din ultimii ani, Iohannis a declarat: ”PSD cu toate apucăturile lui şi cu abordarea toxică din Parlament are un număr mare de votanţi. Dacă cineva din PNL sau eu criticăm PSD nu criticăm alegătorii. Nu există alegători buni şi răi. Există alegători români. De asta facem alegeri democratice, de asta numărăm voturile şi cine are cele mai multe acela câştigă”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Aceste alegeri au fost câştigate de PNL cu un scor politic de 34%. E prima dată în istoria postdecembristă când PSD pierde alegerile locale şi e şi o victorie simbolică a PNL. E prima dată după Revoluţie când un partid de dreapta câştigă net alegerile locale din România. Dar nimeni nu este perfect. Au fost situaţii unde rezultatele, din păcate, au fost departe de aşteptări, cum au fost şi situaţii interesante unde rezultatele au fost peste aşteptări”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre primarii care au trecut de la un partid la altul şi ce aşteaptă de la aceştia, Iohannis a afirmat: ”Aştept schimbări de la partidele care au dovedit că au proiecte bune pentru România şi sunt convins că numărul de primari care vor veni cu proiecte bune pentru comunităţile lor e semnificativ mai mare decât numărul acelora care doar aşteaptă să treacă timpul. E nevoie de oameni dornici să aducă o schimbare în plus, pozitivă, sustenabilă, dar în politică e nevoie şi de partide care sunt dispuse să facă aceste schimbări. Întotdeauna schimbările vin cu un risc politic. Pentru că PNL şi USR PLUS au dovedit că doresc o schimbare a felului în care se face politică în România, că doresc să vină cu reforme pentru români, din aceste motive am spus şi luni ce am spus”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.