Judecătoria Sectorului 1 a validat mandatul de primar al Sectorului 1 pentru Clotilde Armand, decizia fiind executorie, dar nu definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de două zile de la aducerea la cunoştinţă publică. La scurt timp, Armand a reacţionat pe Facebook şi a scris „touché”. Ea a postat şi decizia instanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE „touché. «'Tip solutie: Admite cererea Soluţia pe scurt: Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1, Sector 1 Bucureşti. Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Sectorului 1 Bucureşti, obţinut de doamna CLOTILDE-MARIE-BRIGITTE ARMAND, candidata Alianţei USR-PLUS. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată Prefectului şi Secretarului General al Sectorului 1 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 1, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie»”, a scris Clotilde Armand joi pe Facebook.
 
După alegerile din 27 septembrie au fost făcute mai multe acuzaţii privind fraudarea voturilor, cele mai multe dintre ele în Sectorul 1. 

PSD a cerut renumărarea voturilor sau reluarea scrutinului, solicitări respinse de birourile electorale. 

 
ŞTIREA INIŢIALĂ Judecătoria Sectorului 1 a decis să admită formularea Biroului Electoral de Circumscripţie numărul 1 Bucureşti şi să valideze mandatul de primar al Sectorului 1 obţinut de Clotilde Armand. 
 
“Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1, Sector 1 Bucureşti. Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Sectorului 1 Bucureşti, obţinut de doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, candidata Alianţei USR-PLUS. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată Prefectului şi Secretarului General al Sectorului 1 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 1, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 de zile de la aducerea la cunoştinţă publică, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, se arată în minuta instanţei. 
 
Iniţial, termenul pentru validarea primarului Sectorului 1 a fost în 14 octombrie, dar instanţa a amânat pronunţarea pentru joi. 
 
Sectorul 1 a fost câştigat de Clotilde Armand – 36.455 de voturi, Daniel Tudorache – 35.451, Ioana Constantin – 6928. În procente Clotilde Armand are 40,95%,Daniel Tudorache are 39,82%, iar Ioana Constantin – 7,78%.
 
PSD a obţinut 9 mandate în consiliul local Sector 1, USR-PLUS are tot 9 mandate, PNL are 6 mandate, iar PMP - 3.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.