Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că scrutinul de duminică, organizat în condiţii speciale din cauza pandemiei, s-a derulat bine şi a felicitat organizatorii şi membrii birourilor electorale. Iohannis a mulţimit celor care au mers la vot şi a apreciat că a fost, în primul rând, o victorie a democraţiei. Şedul statului a apreciat victoria PNL şi a USR şi a vorbit despre faptul că ”epoca PSD trebuie să se încheie definitiv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Mă bucură foarte mult participarea tinerilor în număr mare la acest scrutin. Cei care au câştigat încrederea alegătorilor sunt obligaţi să livreze o adminsitrţiei publică performantă care să ofere prosperitate”, a mai declarat preşedintele. 

Acesta a vorbit şi despre ”PSD care a pierdut acolo unde se credeau invincibili”. 

”Votul de ieri a reprezentat şi un vot de blam la adresa minciunii, stagnării şi incompetenţei ridicate la rang înalt de PSD care au pierdut acolo unde se credeau invincibili. Epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria de ieri e doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul pentru a oferi încredere şi soluţii responsabile pentru dezvoltarea României. Mai avem un pas. Victoria la locale trebuie confirmată la alegeirle din decembrie, când majoritatea toxică care a acaparat Parlamentului va putea fi oprită să mai producă daune. Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impun rapid reformele legislative atât de aşteptate şi necesare. Printre ele se numără şi legea care să asigure din nou desfăşurarea alegerilor primarilor în două tururi de scrutin”, a mai declarat Iohannis. 
 
”Îi felicit pe toţi cei care au câştigat mandate, dar îi avertizez că nu vor avea o misiune deloc uşoară. Îi indemn să îşi exercite rolul cu responsabilitate. Fac un apel către autorităţile locale să organizeze tranziţia de putere la nivelul administraţiilor locale cât mai rapid şi prudent”, a încheiat şeful statului. 

UPDATE:  ”Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată că administraţiile locale de succes ale PNL sunt exemple pe care le vor preluate şi în alte administraţii locale. Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viaţa publică, pentru politicieni maturi şi admnistratori competenţi. E şi un semnal clar transmis de cetăţeni că doar prin colaborarea şi pe viitor a formaţiunilor de dreapta România are şansa să se modernizeze şi să se dezvolte. Românii au votat pentru o direcţie nouă – a bunului simţ, a respectului pentru cetăţean şi a democraţiei. Administraţia publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali precum transparenţă, integritate, profesionalism toate puse în slujba interesului public”, a mai declarat şeful statului. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Ieri au avut loc alegerile locale în România în condiţii cu totul speciale generate de pandemia COVID-119. Vreau să subliniem că tot ceea ce am văzut pe parcursul zilei de duminică la secţiile de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Procesul de vot s-a desfăşurat fără probleme majore şi avem iată un nou exemplu că atunci când autorităţile acţionează cu răspundere rezultatele se văd. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au mers ieri la urne. Contribuţia voastră face ca democraţia să fie puternică şi bună. Am avut o prezenţă bună la vot, cu cât mai mult cu cât ne aflăm într-o criză sanitară. Implicarea fiecăruia dintre noi privind viitorul nostru va transforma ţara noastră în cea pe care ne-o dorim”,  afirmat şeful statului.

Iohannis a apreciat că ”victoria aparţine în primul rând democraţiei româneşti”.

”A fost şi o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care PNL şi USR devin forţele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziţie cu unul dintre cele mai slabe rezultate. E un val care a început la referendumul pe justiţie, care a continuat cu căderea guvernului PNL şi a culminat cu prezidenţialele. Pentru PNL e un scor istoric, cel mai bun rezultat în ultimii 30 de ani”, a mai afirmat Iohannis.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.