Preşedintele Klaus Iohannis i-a urat succes noului ministru al Sănătăţii, care a depus miercuri jurământul. Şeful statului i-a urat să se integreze în cadrul echipei guvernamentale. „Mă bucur că în coaliţie s-a găsit un modus vivendi”, a afirmat el. Ioana Mihăilă a fost nominalizată oficial miercuri la prânz de USR PLUS, propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu, care a transmis-o preşedintelui Klaus Iohannis, fiind semnat decretul de numire. Ioana Mihăilă afirmă că prioritatea sa va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE - Medicul endocrinolog Ioana Mihăilă, posibila nominalizare la Sănătate, este secretar de stat în MS, a candidat pentru Primăria Oradea, are o clinică medicală şi afirmă că s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului

 

UPDATE „Onoraţi musafiri, doamna ministru, preluaţi astăzi un minister foate complicat, Ministerul Sănătăţii, într-o perioadă extrem de dificilă de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes. Vă doresc să vă integraţi în echipa guvernamentală şi cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliţie s-a gasit un modus vivendi care ne dă tuturor speranţe că de acum înainte lucrurile vor merge şi mai bine şi în acest sens doresc şi Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului şi în acest caz special să o sprijiniţi pe noua colegă, doamnă ministru Mihăilă fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat, iar coaliţiei de guvernare îi doresc mult succes şi să terminăm că rezultate notabil de bune această etapă nefericită, pandemică. Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reuşim până în vară să ieşim din pandemie”, a afirmat Klaus Iohannis la ceremonia de învestire a noului ministru al Sănătăţii.

ŞTIREA INIŢIALĂ „USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru a prelua conducerea acestei instituţii. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu”, a anunţat Alianţa.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Potrivit prezentării făcute de USR PLUS, Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog şi un cunoscut antreprenor în domeniul medical din judeţul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câţiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi, implicaţi în tratarea pacienţilor din judeţ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituţiile de specialitate.

Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidaţi pe ţară la examenul naţional de rezidenţiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obţinerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din judeţul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cea mai importantă oportunitate de investiţie în infrastructură de sănătate a României.

Ea este căsătorită şi are doi copii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.