Gheorghe Cojanu a fost revocat, joi, prin hotărâre de Guvern, din funcţia de prefect al Capitalei, în locul său fiind numit fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale. Deciziile Executivului au fost publicate în Monitorul Oficial, Cojanu fiind trecut în funcţia de inspector guvernamental, iar Berbeceanu va exercita, cu caracter temporar, funcţia de prefect al Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - În Monitorul Oficial nr.977 a fost publicată hotărâre privind aplicarea mobilităţii pentru Gheorghe Cojanu din funcţia de prefect în cea de inspector guvernamental.

Conform documentului, Cojanu trebuie să predea "lucrările şi bunurile care i-au fost încredinţate în vedere exercitării atribuţiilor de serviciu" în termen de trei zile de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Guvernul a adoptat o altă hotărâre, în care se arată că Traian Berbeceanu "exercită, cu caracter temporar, în condiţiile legii, funcţia publică de prefect al municipiului Bucureşti".

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit surselor guvernamentale, în şedinţa de joi seară a fost adoptată o hotărâre de Guvern privind revocarea prefectului Gheorghe Cojanu din funcţia de prefect al Capitalei.

Printr-o altă hotărâre de Guvern, a fost numit în această funcţie Traian Berbeceanu.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, miercuri, că a luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei Gheoghe Cojanu şi că Traian Berbeceanu se află printre posibilii candidaţi.

”Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul Capitalei luni, înaintea unei şedinţe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, cea a Comitetului Muncipal pentru Situaţii de Urgenţă. Astăzi pot să vă spun: Da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi, la şedinţa de Guvern vom opera această modificare. Da, Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi la funcţia de prefect care se află în evaluare”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat în legătură cu faptul cu numirea rapidă a lui Berbeceanu într-o funcţie care să-i permită astfel să îndeplinească condiţia de a fi funcţionar public pentru a putea ocupa funcţia de prefect, şeful Executivului a afirmat: ”Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie, îl sprijinim, normal”.

El a afirmat că activitatea lui Berbeceau este cunoscută.

”Avem nevoie de un om corect, integru, hotărât, care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea de a atinge obiectivele pe care şi le stabileşte, a subliniat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.