Senatoarea PSD Gabriela Creţu, fosta soţie a preşedintelui CJ Dumitru Buzatu - reţinut de DNA pentru o mită de peste un milion de lei şi exclus din PSD - s-a revoltat pe grupul de comunicare al senatorilor PSD după ce a fost suspendată din partid, potrivit unui mesaj obţinut de News.ro. Senatoarea Gabriela Creţu, fosta soţie a lui Dumitru Buzatu, afirmă că ea nu este rudă cu preşedintele CJ Vaslui şi nu înţelege de ce a fost suspendată din PSD. Creţu consideră că Tudor Buzatu, fiul său şi al lui Dumitru Buzatu, care sâmbătă şi-a dat demisia din Guvern, este „o victimă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE -„Sunt memoria vie a acestui partid, ceea ce nu înţeleg este legătura mea cu vreun act de corupţie. Eu nu sunt rudă cu cel suspectat. Am fost soţia lui cu mult timp n urmă. Care este legătura mea? Deja avem o victimă, fiul meu, care şi-a dat o demisie de onoare, fără să fie nici implicat, nici acuzat, nici având niciun fel de problemă. Doar purta numele tatălui său. Dar eu, de ce?”, a afirmat Gabriela Creţu sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
Ea a reafirmat decizia anunţată deja colegilor săi din PSD de a contesta suspendarea din partid.
„O contest la Comisia de integritate pentru că mi se asociază o acuzaţie pe care nu numai că nu o merit, dar este absurdă aproape. E responsabilitatea politică pe care o avem fiecare dintre noi şi mă doare la fel ca pe oricare dintre noi, cei ataşaţi Partidului Social Democrat. Eu aştept să vorbesc cu liderul, sau liderul meu d egrup să mă sune ca să înţelege de ce au făcut ceea ce au făcut în ceea ce mă priveşte”, a mai afirmat Gabriela Creţu, care este divorţată de  Dumitru Buzatu din anul 2015.
ŞTIREA INIŢIALĂ - “Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu pe grupul senatorilor PSD imediat după ce a fost suspendată din partid. 
 
Biroul Permanent Naţional al PSD, reunit sâmbătă dimineaţă în format online, a decis să-l excludă din partid pe liderul organizaţiei Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant când lua mită. De asemenea, soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid. Şi fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, a demisionat din guvern.
Gabriela Creţu este la al patrulea mandat de parlamentar din partea PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.