Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman , a precizat că retragerea premierului desemnat, Florin Cîţu, este ”un gest de mare responsabilitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul desemnat Florin Cîţu a făcut un gest de mare responsabilitate şi a luat decizia de a renunţa la mandat”, a declarat Florin Roman.

Acesta a spus că România este în război cu epidemia de coronavirus, iar pe timp de război nu se schimbă ”comandantul navei”. 

Potrivit acestuia, Ludovic Orban este mandatat de către colegii din PNL să strâng toată clasa politică în jurul lui pentru a reuşi să depăşească acest moment dificil.

Roman a adăugat că ”nu se opreşte ţara în loc din această retragere”, dar că PNL ”a optat pentru o chestiune care poate costa electoral”, dar prioritatea partidului este gestionarea luptei cu virusul.
 
Întrebat dacă Florin Cîţu a fost desemnat pentru ca guvernul să nu fie votat, Roman a răspuns că ”nici vorbă de aşa ceva”. 
 
El a explicat că ”evoluţia îngrijorătoare” a epidemiei de coronavirus a făcut să se ajungă la această decizie spunând că ”cel mai bine pentru România este ca în timpul războiului să nu schimbi comandantul”.
 
”Trebuie să fin deschişi oricărei formule care ne asigură stabilitate şi normalitate în aceste zile”, a mai spus Roman, întrebat fiind care ar fi soluţiile în ceea ce priveşte funcţionarea pe viitor a Executivului.
 
Întrebat în repetate rânduri dacă nu ar fi fost cazul să fie votat un guvern cu puteri depline, în locul unuia care are posibilităţi limitate în ceea ce priveşte legiferarea, reprezentantul PNL a evitat un răspuns tranşant.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, joi, când ar fi urmat ca Guvernul său să primească votul de învestitură în Parlament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.