Ecaterina Andronescu este propusă la Ministerul Educaţiei, iar George Ciamba îl va înlocui pe Victor Negrescu ca ministru delegat al Afacerilor Europene, conform deciziei luate marţi de conducerea PSD. Conform Gabrielei Firea, pentru Andronescu a fost unanimitate în şedinţa conducerii PSD, iar în cazul lui Ciamba au fost două abţineri. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, marţi, că va răspunde repede nominalizării lui George Ciamba pentru funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene, la adresa căruia a şi exprimat aprecieri, dar că pentru a da un răspuns la propunerea ca Ecaterina Andronescu să fie numită ministru al Educaţiei va dura. Ulterior, preşedintele a semnat decretul de numire a lui George Ciamba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene
CITEȘTE ȘI Iohannis spune că va răspunde repede nominalizării lui Ciamba la Afaceri Europene, dar că la Educaţie, unde e propusă Andronescu, va dura

Andronescu, care a mai deţinut acest post, ar urma să preia portofoliul având în vedere că interimatul Rovanei Plumb în acest post expiră vineri. Înaintea şedinţei conducerii PSD, Ecaterina Andronescu a avut o discuţie cu Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Ecaterina Andronescu a avut, în ultima vreme, poziţii critice la adresa liderului PSD Liviu Dragnea, căruia i-a cerut să se retragă de la conducerea partidului. 

George Ciamba, în prezent secretar de stat în MAE, va prelua postul rămas vacant în urma demisiei lui Victor Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.