Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, înaintea şedinţei CExN al PSD, care a început la această oră, că va propune în cadrul reuniunii validarea tuturor candidaturilor, pentru a nu lua şansa ”unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă astăzi vor fi validate toate candidaturile pentru congres, Dragnea a răspuns: ”N-am de unde să ştiu ce va face CEx, care e o structură democratică, dar o să încerc să-i conving pe colegii mei să le aprobe. Am înţeles că unul dintre candidaţi nu are nici măcar declaraţia de candidat, e doar un dosar. Dacă e cazul, aprobăm şi un dosar gol, ca să nu mai fie...”

”Eu propun. Eu m-am abţinut când s-a votat această condiţie, care a fost considerată de toţi colegii noştri o condiţie minimală, dar pentru a nu fi discuţii o să încerc să-i conving ca toată lumea să candideze, să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”, a mai declarat liderul PSD.

Întrebat de ce simte nevoia să fie reconfirmat la congres, Dragnea a replicat: ”Dar cine v-a spus că simt nevoia? Aţi văzut la mine aşa, o nevoie?”

El a spus că există rezoluţii de susţinere a sa de la toate organizaţiile judeţene, deci nu mai este nevoie şi de un vot.

Întrebat dacă se va vedea influenţa sa în votul pentru preşedintele executiv, liderul PSD a răspuns: ”Nu. Dacă se va vedea ceva, se va vedea respectul, influenţa nu”.

”Doamna Dăncilă împreună cu celelalte nouă doamne din BPN sunt sigur că vor aduce mai mult echilibru şi mai multă armonie. Nouă doamne - opt vicepreşedinţi plus preşedinta organizaţiei de femei. Dacă va fi aleasă doamna Dăncilă, vor fi zece femei în BPN”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a susţinut că Viorica Dăncilă va avea timp să se ocupe şi de Guvern, şi de partid.

Întrebat de câţi ani va fi mandatul celor care vor fi aleşi sâmbătă, liderul PSD a replicat: ”Aşa cum scrie în statut”.

El a precizat că nu va prezenta în CEx rezoluţiile care urmează să fie adoptate în congres.

Întrebat cine a lucrat la rezoluţii, Liviu Dragnea a afirmat: ”Eu le-am cerut tuturor colegilor mei să se implice în elaborarea acestor documente. Sunt mulţi implicaţi şi cărora le mulţumesc - europarlamentari, preşedinţi de organizaţii, parlamentari, miniştri. Au lucrat mulţi la aceste documente. Să stai pe margine să spui de ce nu facem nişte documente... Păi hai la muncă, dacă stai în porţile PSD, nu prea poţi să lucrezi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.