Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că discuţia privind declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis va continua în partid şi în coalişie, el susţinând că şeful statului a semnat decizia de revocare a şefei DNA la 30 de zile de la decizia CCR, ci "nu de dragul Constituţiei, şi la presiunea unor calcule personale". "Dacă voia să o revoce o revoca de la început, nu-l oprea nimenji", a afirmat Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iordache: Preşedintelui i-a luat cam mult până a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei. Ştefănescu: Dacă s-a luat abia azi decizia, nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului. Nicolicea: Decizia e dată cu întârziere de 30 de zile

“Vestea revocării (şefei DNA – n.r.) am primit-o pe telefon. (...) Preşedintele Iohannis a revocat-o pe doamna după 30 de zile. Nu cred că a făcut-o de dragul respectării Constituţiei, ci a făcut-o din cauza unor presiuni generate de calcule personale, dar discuţia despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituţiei, ci de un complex de abateri constituţionale ale preşedintelui. Faptul că a făcut un obicei în a bloca şi întarzia aproape orice lege a Parlamentului şi aproape orice iniţiativă a Guvernului. (…) Discuţia despre suspendare va continua în partid şi vom discuta şi în coaliţie. (…) E o discuţie foarte serioasă pe care trebuie să o purtăm foarte aşezat pentru că este un demers foarte serios, adică nu e un demers în joacă, dar, din păcate, preşedintele arată demult că nu respectă Cosntituţoa, nu îşi respectă atribuţiile, nu mai are puterea să fie un preşedinte deasupra partidelor, un preşedinte fără interese partinic, un preşedinte care să fie mediator între puterile statului şi asta duce la foarte multe blocaje”, a spus Liviu Dragnea. 

Dragnea spune că, dacă decizia reprezenta un demers sincer, preşedintele semna decretul de la început, afirmând că nici copiii de la grădiniţă nu au crezut că are nevoie de 30 de zile pentru a citi motivarea Curţii. 

“Eu cred că decizia a fost luată pentru că, dacă voia să ia această decizia de la început, nu îl oprea nimeni, probabil că nici copiii de grădiniţă nu au crezut că are nevoie de 30 de zile ca să citească decizia Curţii. Dacă ar fi fost un demers sincer, o făcea de la început, nu ţinea 30 de zile acest subiect pe agenda publică. (…)  Mergând pe logica elementară, probabil că au intervenit alte presiuni de natură personală, calcule personale. Nu am de unde să ştiu, dar, din moment ce n-a făcut atunci când era firesc să o facă, şi putea să o critice, înseamnă că s-a întâmplat ceva pe parcurs”, a continuat el. 

Dragnea a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei liderilor de grup, el susţinând că aceasta era programată pentru a discuta despre declanşarea procedurilor de suspendare a preşedintelui Iohannis şi că decizia suspendării era luată. Întrebat dacă subiectul suspendării preşedintelui rămâne deschis în cadrul Coaliţiei, Dragnea a răspuns afirmativ. 

“Dacă a rămas subiectul deschis, sigur că decizia de astăzi este importantă. Toţi parlamentarii ştiau că astăzi vom discuta despre calendarul procedurilor de iniţiere a suspendării. A făcut această decizie, sigur că am anulat discuţia, dar nu am închis-o. Eu am avut o discuţie în weekend cu domnul Tăriceanu şi am spus că, din punctul de vedere al PSD, nu vedem altă soluţie, pentru că s-a stat o lună de zile, în care să asistăm la o încălcare brutală şi evidentă a Constituţiei”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraţilor a susţinut că revocarea procurorului-şef al DNA nu este o victoriei pentru nimeni.

“Nu. Nu e o victorie pentru nimeni această revocare. Este doar o măsură mică dintr-un complex de măsuri care trebuie să se întâmple. Nu este o victorie pentru nimeni faptul că noi stăm de ani de zile şi convieţuim cu un sistem subteran ocult, al unei puteri nelegitime. Ce bucurie poate să fie? Bucuria va fi când această ţară se va elibera. Când va fi asta? Cine va fi în viaţă atunci? Nu am de unde să ştiu”, a mai spus Liviu Dragnea, întrebat dacă revocarea şefei DNA este o victorie pentru PSD.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.