Marcel Boloş va fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar Sebastian Burduja la Ministerul Digitalizării, a decis joi în unanimitate Biroul Executiv al PNL. De asemenea, conducerea liberală a decis ca Liga Aleşilor Locali PNL să aibă loc pe 26 mai, iar Consiliul Naţional, pe 27 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis azi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, arată un comunicat de presă al partidului.

De asemenea, conducerea PNL a votat nominalizarea senatorului PNL, Iulia Scântei, pentru funcţia de judecător la CCR, din partea Senatului.

Membrii Biroului Executiv au fost informaţi că PNL va desemna o delegaţie care va participa la Congresul Partidului Popular European (PPE) ce se va desfăşura în perioada 31 mai - 1 iunie în Rotterdam, conform sursei citate.

Totodată, BEx al PNL a fost informat asupra organizării a două evenimente majore cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, la vila Florica din judeţul Argeş, precum şi la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, nr 1.

În şedinţă a mai fost decis ca Liga Aleşilor Locali PNL să aibă loc pe 26 mai, iar Consiliul Naţional, pe 27 mai.

ŞTIREA INIŢIALĂ Surse din partid au declarat pentru News.ro că Marcel Boloş este nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, unde în prezent e interimar, urmând ca Ministerul Digitalizării să fie preluat de Sebastian  Burduja.

Iniţial, pentur postul de la Digitalizare a fost vehiculat numele lui Sabin Sărmaş, deputat de Cluj, care a mai fost în cărţi pentru acest portofoliu după demisia lui Florin Roman din această funcţie.

Propunerea PNL pentru Curtea Constituţională este Iulia Scântei.

Marcel Boloş, ministru al Cercetării şi Digitalizării, a preluat interimar Ministerul Fondurilor Europene, după demisia din funcţie a lui Dan Vîlceanu.

Conform surselor citate, deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.