Birourile Permanente reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului. De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra moţiunii se va da după ce Curtea Constituţională se pronunţă asupra sesizării Executivului cu privire la existenţa unui conflct juridic Guvern - Parlament privind moţiunea. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că "este normal" ca pentru dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură să fie aşteptată decizia Curţii Constituţionale. "PSD respectă legile ţării. E normal să aşteptăm răspunsul CCR. Nu am comentat niciodată o decizie a CCR, chiar dacă mi-a convenit sau nu", a susţinut el. Ciolacu a precizat că PSD va vota orice moţiune va fi supusă votului. "Putem pune la vot moţiunea şi, am spus, orice moţiune ajunge la vot va fi votată de PSD", a declarat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ciolacu, despre moţiunea de cenzură: PSD respectă legile ţării. E normal să aşteptăm răspunsul CCR/ Putem pune la vot moţiunea şi, am spus, orice moţiune ajunge la vot va fi votată de PSD

Decizia a putut fi luată, întrucât, spre deosbire de precedentele patru şedinţe pe tema moţiunii, a existat cvorum.

În cursul şedinţei, UDMR  A susţinut ca moţiunea să fie dzabătută după decizia Curţii Constituţionale cu privire la conflictul juridic Guvern -Parlament pe tema moţiunii, propunere adoptată şi cu voturle PSD şi PNL.

Nu poate fi estimată o dată în care va avea votul asupra moţiunii, dat fiind că CCR a stabilit ca părţile implicate să transmită până pe 15 septembrie punctele de vedere referitor la sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, urmând ca data şedinţei de judecată să fie stabilită ulterior.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că a convocat, împreună cu preşedintele Senatului, plenul camerelor reunite, însă nu a fost stabilită ordinea de zi, întrucât nu este regulamentar ca preşedinţii să facă acest lucru. "Pentru ordinea de zi, convocăm Birourile Permanente Reunite", a explicat Orban. El a subliniat că prima obligaţie a membrilor PNL, conform statutului, este de a respecta Constituţia şi legile ţării.

"Atrag atenţia colegilor mei mai înfierbântaţi că au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării", a punctat el. Orban a explicat că, odată convocată, şedinţa plenului celor două camere se va desfăşura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.