Premierul Viorica Dăncilă a precizat, joi, la începutul şedinţei de guvern, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizările de miniştri şi despre aplicarea rezultatelor referendumului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Dăncilă a vorbit, la începutul şedinţei de guvern, despre analiaza cerută asupra modului de desfăşurare a votului în diaspora.

"Sunt un om echilibrat şi corect şi care nu vrea să ia decizii pripite. Poziţia de prim-ministru presupune raţiune şi responsabilitate şi cred că toate deciziile trebuie să le luăm în urma acestei analize. Pe baza acestui raport voi lua măsuri, analizând cu atenţie ceea ce s-a întâmplat. Dacă au fost greşeli - şi cu siguranţă au fost greşeli - cei cu responsabilitate, cei care sunt responsabili de aceste greşeli trebuie să plătească. Dar nu putem aplica sancţiuni fără o analiză temeinică a acestor lucruri. De asemenea, trebuie să cântărim ce măsuri luăm pentru că ceea ce nu a fost bine în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului de duminică să nu se mai repete la următoarele scrutine electorale", a spus ea.

Premierul a subliniat că este nevoie de continuitate şi stabilitate în exercitarea mandatului guvernamental şi de un ritm mult mai susţinut în activitatea Executivului.

- „Astăzi am avut o discuţia la Cotroceni cu dl preşedinte legat de nominalizarea miniştrilor şi de punerea în aplicare a rezultatelor referendumului. Am discutat fiecare propunere în parte, iar în scurt timp sperăm să avem răspuns de la dl preşedinte Iohannis”, a spus Dăncilă.

În ceea ce priveşte rezultatele referendumului, Dăncilă a spus că, în opinia sa, soluţia o reprezintă o modificare legislativă adoptată în Parlament.

"De asemenea, în următoarea perioadă, vom avea o discuţie în forurile statutare ale PSD, vom avea o discuţie cu partenerii noştri de la ALDE, în urma căreia vom lua o decizie care să reflecte voinţa cetăţenilor exprimată la referendum. După părerea mea, soluţia o reprezintă o modificare legislativă dezbătută şi adoptată în Parlamentul României", a afirmat ea.

Dăncilă a reiterat că Guvernul îşi va continua mandatul.

"Guvernul a fost investit de Parlament în baza votului acordat de români în decembrie 2016, iar majoritatea parlamentară care susţine acest guvern este în continuare solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ne vom continua mandatul, potrivit prevederilor constituţionale, avem un program de guvernare şi o preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene, cu rezultate apreciate de partenerii noştri externi. (...) este însă esenţial o legătură mult mai strânsă cu oamenii şi să fim mult mai aproape de aşteptările lor. Sunt premierul tuturor românilor, indiferent de convingerile politice, şi aşa cum am menţionat îmi voi duce mandatul mai departe", a declarat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a mers la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat anterior surse politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.