Omul de afaceri Dan Voiculescu, care execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a declarat, marţi după-amiază, după decizia instanţei de eliberare condiţionată a sa, că i-au fost furaţi trei ani din viaţă, pe care nu îi va mai da nimeni, chiar dacă Traian Băsescu va ajunge la închisoare. El a mai spus că trei ani a trăit într-un "acvariu" şi că pe viitor vede ”o luptă pe viaţă, pe moarte, pe puşcarie, pe orice risc cu abuzurile”, adăugând că determinarea sa este întărită ”de cei trei ani de puşcărie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Voiculescu: Văd în continuare o luptă pe viaţă, pe moarte, pe puşcarie, pe orice risc cu abuzurile. Determinarea mea e întărită de cei trei ani de puşcărie

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat în august 2014 la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare şi în cazul căruia instanţa a dispus, marţi, eliberarea condiţionată după trei ani petrecuţi în detenţie, a declarat că pe viitor vede ”o luptă pe viaţă, pe moarte, pe puşcarie, pe orice risc cu abuzurile”, adăugând că determinarea sa este întărită ”de cei trei ani de puşcarie”.

 

”La orizont eu văd în continuare o luptă pe viaţă şi pe moarte, pe puşcarie, pe orice risc cu abuzurile, mai ales ale celor puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri, a celor care au dorinţa de a se apăra şi nu au puterea de a o face. Voi continua cu toate forţele, mai ales că determinarea mea acum e întărită de cei trei ani de puşcarie să lupt cu abuzurile”, a afirmat Voiculescu, marţi după-amiază, la ieşirea de la Spitalul Universitar, unde a fost internat de vineri.

Voiculescu, despre prejudiciul din dosarul privatizării frauduloase a ICA: Nu este niciun prejudiciu acolo

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat în august 2014 la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare şi în cazul căruia instanţa a dispus, marţi, eliberarea condiţionată după trei ani petrecuţi în detenţie, a declarat că nu există niciun prejudiciu în acest dosar, pentru că decizia instanţei din august 2014 în acest sens ”va fi demontată”.

Voiculescu a fost întrebat marţi după-amiază, despre prejudiciul stabilit în dosarul privatizării frauduloase a ICA, iar el a răspuns: ”Nu este niciun prejudiciu acolo, pentru că decizia 888 din 8 august 2014 va fi demontată de justiţie”.

Voiculescu: Mi-au fost furaţi 3 ani din viaţă. Nu mi-i mai dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare

Omul de afaceri Dan Voiculescu, care execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a declarat, marţi după-amiază, după decizia instanţei de eliberare condiţionată a sa, că i-au fost furaţi trei ani din viaţă, pe care nu îi va mai da nimeni, chiar dacă Traian Băsescu va ajunge la închisoare. El a mai spus că trei ani a trăit într-un "acvariu". 

Voiculescu a făcut aceste declaraţii marţi după-amiază, la ieşirea de la Spitalul Universitar, unde a fost internat de vineri.

El i-a mulţumit doctoriţei de la Spitalul Penitenciar Rahova care l-a îngrijit, dar şi lui Sorin Oprescu.

”Doamna doctor aproape că m-a obligat să vin la spital, nu voiam să vin, iar domnul Oprescu a reuşt printr-un cocktail de pastile să mă liniştească pentru câteva zile. Sigur voi fi operat, ce am avut eu a fost un fel de pre-infarct, dar pe intestin şi ca atare trebuie operat, o recidivă poate fi fatală”, a spus el.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

După aceste declaraţii privind starea sa de sănătate, el i-a rugat pe jurnalişti să închidă ochii "pentru a se teleporta la poarte penitenciarului".

”Eu am vrut prin telepatie să ne teleportăm la poartă la Rahova. Indiferent de vorbe, mie mi-au fost furaţi trei ani din viaţă. Aceşti trei ani nu mai mi-i dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare, chiar dacă va plăti toată lumea pentru abuzurile făcute, mie aceşti trei ani nu mai mi-i dă nimeni”, a spus Voiculescu.

El a mai afirmat că în perioada în care a stat în ”puşcărie” a avut două ”sentimente profunde, care au ieşit în evidenţă”.

”Primul era un sentiment de durere a pleoapelor, mă dureau foarte tare pleoapele. Motivul era că stăteam foarte mult cu ochii închişi, cred că stăteam mai mult de jumătate de zi cu ochii închişi. Mi-am creat un biotop, un fel de acvariu în care am încercat şi am reuşit să trăiesc, cât poate trăi un om într-un acvariu, dar am trăit trei ani într-un acvariu. Al doilea sentiment, şi mai greu de suportat, a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost practic implicaţi în acest proces ca să pot eu să fiu adus la închisoare”, a declarat Voiculescu.

Ulterior, el i-a rugat din nou pe jurnalişti să închidă ochii, pentru a le prezenta ”cauza” pentru care ”a pierdut” trei ani din viaţă.

”Acum să ne mutăm la Băsescu în birou şi să auzim cum spunea el, cum îi spunea Coldea lui - mâine luăm judecătorul X, mâine o băgăm pe Camelia Bogdan -, cum ştiau şi îi spuneau cu câteva zile înainte - o să-i dăm zece ani -, cât de mult regreta Camelia Bogdan că nu a putut să-mi dea 20 de ani, din cauza codului penal. În felul ăsta aflăm, nu din gura mea, din gura lor, din gura lui Băsescu, cauza pentru care eu am pierdut trei ani din viaţă”, a precizat Voiculescu. 

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, marţi, punerea de îndată în libertate a omului de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, astfel, contestaţia Parchetului la decizia Judecătoriei Sectorului 5 de eliberare condiţionată a omului de afaceri, iar decizia este definitivă

Dan Voiculescu a fost internat vineri după-amiază sub pază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a judecat în urmă cu o săptămână solicitarea lui Dan Voiculescu de eliberare condiţionată, avocatul acestuia susţinând că omul de afaceri nu a plătit prejudiciul deoarece are averea sechestrată, iar ANAF nu a vândut niciun imobil pentru a recupera paguba.

Cu privire la neplata prejudicului, avocatul a susţinut că este vina ANAF că nu a reuşit în trei ani să vândă doar o singură proprietate dintre cele puse sub sechestru de judecătorul care l-a condamnat definitiv pe Voiculescu.

“El are toată averea sechestrată. Nu are un leu disponibil, cu excepţia pensiei. ANAF nu a pus nici azi în executare decizia de condamnare. Dacă le valorifica poate se acoperea prejudiciul. Statul o are la dispoziţie dar nu o face. Dan Voiculescu e un om de 71 de ani pe care detenţia îl chinuie. Are şi o serie de problem medicale pentru care va rog să păstrăm confidenţialitatea. Cert este că nu s-a însănătoşit”, a mai arătat avocatul Florian Surghie.

Judecătoria Sectorului 5 a decis, în 8 iunie, că Dan Voiculescu poate fi eliberat condiţionat, decizia fiind contestată de procurori. Judecătoria Sectorului 5 motivează decizia de liberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu arătând că acesta "a dat dovadă de stăruinţă în muncă” prin participarea la activităţi lucrative şi intelectuale, a avut un comportament exemplar în conformitate cu normele instituţionale şi o atitudine respectuoasă faţă de personalul unităţii, a participat constant la activităţile educaţionale, a conferenţiat la dezbaterea cu tema "Stări, emoţii, comportament uman şi a fost recompensat de mai multe ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizite.

Judecătorii arată că până la 24 mai Dan Voiculescu a executat în total 1.408 zile din cele 3.653 (10 ani) pe care le avea de executat în dosarul ICA, depăşind limita minimă de 1.217 zile care reprezintă o treime din durata pedepsei. Dintre cele 1.408 zile, 387 se consideră executate în urma muncii prestate şi în urma redactării de lucrări ştiinţifice.

De asemenea, judecătorii vorbesc despre "stăruinţă în muncă”, atât prin participarea la curăţenie, cât şi prin scrierea a 11 lucrări ştiinţifice.

Mai mult, judecătorii spun că Voiculescu nu a fost sancţionat disciplinar niciodată, având un "comportament exemplar, adecvat normelor instituţionale” şi a participat constant la activităţi educaţionale, primind mai multe recompense.

În motivarea deciziei se mai precizează că Dan Voiculescu a câştigat 1.882 de credite, participând la 48 de programe educaţionale în cadrul penitenciarului, credite suficiente pentru demonstrarea îndreptării comportamentului acestuia.

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsa.

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, unsprezece cărţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.