Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni cu liderii coaliţiei, pentru discuţii privind greva generală din educaţie. La discuţii au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Întâlnirea a durat aproximativ o oră iar liderii coaliţiei au plecat la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu reprezentanţii sindicatelor. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă urmează să prezinte sindicatelor oferta din acordul discutat cu şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, a durat o oră. Liderii coaliţiei urmează să le prezinte sindicatelor oferta din acordul discutat cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Oferta coaliţiei pentru sindicatele din educaţie cuprinde, potrivit unor surse politice, o majorare salarială de 25-30%, începând cu 2023, în raport cu salariul minim, iar restul majorării, până la 60%, eşalonat in următorii doi ani. 

 

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni participă doar doi lideri ai coaliţiei, liderul PNL Nicolae Ciucă şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. 

Din partea Administraţiai Prezidenţiale participă Daniela Bârsan, consilier la Departamentul de Comunicare Publică. 

Liderul UDMR Kelemen Hunor nu este prezent la întâlnire, acesta fiind plecat în Cluj-Napoca. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.