Conferinţa de presă în care preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu prezenta programul ”Repornim România” a fost întreruptă după ce liderului PSD i s-a făcut rău. Acesta a început să tremure şi s-a dezechilibrat, fiind susţinut de unul dintre membrii staff-ului său. În conferinţă, Ciolacu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul PNL nu pot să depăşească interesele electorale, au refuzat constant dialogul şi că PSD propune programul ”Repornim România”, un pachet de 28 de măsuri economice şi sociale, care va costa mai puţin de 8% din PIB. Primarul oraşului Buzău Constantin Toma i-a transmis liderului PSD Marcel Ciolacu multă sănătate, afirmând că acesta a fost ”încercat” în ultimele luni. De asemenea, primarul Capitalei Gabriela Firea i-a urat sănătate, afirmând că ”stresul şi oboseala şi-au spus cuvântul”. Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a declarat că Marcel Ciolacu nu are istoric medical, iar analizele sunt în regulă, subliniind că au fost şi atacuri precum cel al preşedintelui Iohannis legat de trădare, care au avut impact emoţional, dar nu şi-au pus amprenta asupra sănătăţii fizice, cel puţin până astăzi. Spitalul MIlitar Central a transmis că preşedintele Camerei Deputaţilor a suferit un episod lipotimic şi hipocalcemie, iar rezultatul testului rapid pentru coronavirus este negativ. Marcel Ciolacu a transmis mulţumiri, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Sunt bine, mulţumesc lui Dumnezeu! Mă întorc la treabă!
CITEȘTE ȘI Spitalul Militar: Marcel Ciolacu a suferit un episod lipotimic şi hipocalcemie/ Se recomandă: evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare şi a stresului, regim alimentar şi hidratare corespunzătoare
CITEȘTE ȘI Romaşcanu, despre Ciolacu: Nu are istoric medical, analizele sunt în regulă. Au fost şi atacuri precum cel al preşedintelui Iohannis legat de trădare, care au avut impact emoţional, dar nu şi-au pus amprenta asupra sănătăţii fizice, cel puţin până astăzi
Mesajele colegilor de partid pentru Marcel Ciolacu - Primarul oraşului Buzău: Multă sănătate dragă prietene atât de încercat în ultimele luni / Firea: Cred că stresul şi oboseala şi-au spus cuvântul
CITEȘTE ȘI Mesajele colegilor de partid pentru Marcel Ciolacu - Primarul oraşului Buzău: Multă sănătate dragă prietene atât de încercat în ultimele luni / Firea: Cred că stresul şi oboseala şi-au spus cuvântul

 

UPDATE - Preşedintele PSD s-a dus la spital după ce i s-a făcut rău în conferinţa de presă, când a început să tremure şi şi-a pierdut echilibrul. Conferinţa s-a întrerupt, iar ulterior Marcel Ciolacu şi-a revenit, a cerut scuze ziariştilor şi a plecat spre spital, pentru fi supus unui control medical. Lideru PSD şi preşedintel al Camerei Deputaţilor a fost transportat la Spitalul Militar din Capitală.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Am făcut apeluri să punem pauză atacurilor politice şi să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru România, dar Iohannis şi Guvernul PNL nu pot depăşi interesele electorale. Au refuzat constant dialogul. Acum nu e campanie electorală, nu se luptă cu PSD. PSD vine cu programul ”Repornim România”. Sunt măsuri pe termen scurt şi mediu, măsuri şoc. Măsuri discutate cu sindicatele, patronatele, oamenii de afaceri şi celelalte partide politice. Le dăm acest proiect gata făcut, trebuie doar să îl implementeze. Nu vrem această luptă politică sterilă care nu ajută deloc românii”, a declarat Ciolacu.
El a precizat că pachetul pe care îl propune PSD conţine 28 de măsuri, care asigură repornirea activităţii economice pentru sectoarele cele mai afectate de covid-19  care poate fi finanţat din fonduri interne – 50 la sută şi europene – 50 la sută şi care va costa mai puţin de 8 la sută din PIB. 
 
”Avem un pachet de 28 de măsuri economice şi sociale care are patru obiective fundamentale: menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei, repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă şi stimuli economici. Avem un pachet de 28 de măsuri care va asigura repornirea imediată a activităţii economice pentru sectoarele cele mai afectate de Covid, care reprezintă 45 de miliarde de euro, vorbim de 20% din PIB şi un milion de locuri de muncă din sănătate, turism, Horeca, agricultură, industrie auto sau electrocasnice. Toate ar începe să funcţioneze imediat. Este un pachet de măsuri ce poate fi finanţat 50% din fonduri interne şi 50% din fonduri europene şi care va costa mai puţin de 8% din PIB”, a declarat preşedintele interimar al PSD.
 
Măsurile propuse de PSD includ:
 
1.PSD sprijină angajatorii care îşi reiau activitatea şi reîncadrează românii care şi-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgenţă şi pentru cei care au revenit în ţară. Propunem două măsuri concrete: acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori şi a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă, tot pe o perioadă de trei luni. Acordarea acestui stimul de reinserţie va fi condiţionată de menţinerea locului de muncă timp de cel puţin un an de zile de la data încetării subvenţiei.
2.PSD susţine locurile de muncă prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuţiilor şi taxelor locale până la sfârşitul anului pentru companiile din sectorul turismului, transportului, Horeca, cosmetică profesii liberale, dacă menţin locurile de muncă.
3.PSD protejează puterea de cumpărare a populaţiei printr-o schemă de ajutor pentru ca românii să poată suporta facturile mai mari la energie şi gaze. Acestea vor creşte prin liberalizarea preţurilor, de aceea Guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.
4. PSD susţine agricultura prin plata la cinci zile pentru produsele proaspete şi 15 zile pentru celelalte produse, dar şi printr-o schemă de ajutor de stat, în valoare de 500 de milioane de lei pentru susţinerea fermierilor care au fost afectaţi de secetă sau de pandemie. 
5.PSD încurajează revenirea imediată a sectorului de transport şi a sectorului de producţie auto şi electrocasnice prin: suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi, dublarea bugetului programului Rabla clasic şi direcţionarea programului Rabla plus către achiziţiile de autoturisme exclusiv româneşti făcute din instituţiile publice, creşterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru electrocasnice, de la 30 de milioane la 300 de milioane de lei în anul 2020.
6.PSD încurajează turismul din România printr-o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea turiştilor şi a operatorilor de turism, care prevede acordarea de vouchere de vacanţă care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021, stimularea investiţiilor în cele 31 de staţiuni balneare cu un buchet alocat de 1 miliard de euro pe următorii zece ani.
7. PSD susţine familiile cu venituri mici asigurând o indemnizaţie de sprijin pe o perioadă de trei luni, în valoare de 700 lei pe luna pentru gospodăriile cu venituri de până la 1500 de lei pe lună şi de 300 de lei pentru gospodăriile cu venituri de la 1.500 la 2.000 de lei pe luna. Aceşti bani pot fi folosiţi doar pentru alimente şi medicamente şi vor fi daţi sub forma unor vouchere. 
8. PSD deblochează economia şi diminuează blocajul financiar şi creditul comercial. Eşalonarea obligaţiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de şase luni, fără penalităţi şi dobânzi, susţinerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finanţate prin băncile cu capital de stat, CEC şi Eximbank la dobânzi de maximum 1,7%, termene scurte de plată a facturilor de către stat şi companiile de stat către operatorii economici privaţi, decontarea rapida concediilor medicale.
9. PSD susţine IMM-urile şi tinerii antreprenori prin flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start-up Nation astfel încât derularea acestora să poată fi continuată, diminueare blocajelor financiare prin garantarea cumpărării de creanţe de la IMM-uri de către instituţii de credit. 
Când se pregătea să anunţe a zecea măsură, lui Ciolacu i s-a făcut rău, iar conferinţa a fost întreruptă.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.