Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă, miercuri, că a aflat cu surprindere despre numirea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Digitalizării a unui acţionar al firmei Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiţă. Domnule prim-ministru, domnule ministru, sper să revizuiţi această numire”, a transmis Armand. Ministrul Ciprian Teleman a transmis că numirea secretarului de stat este responsabilitatea PNL, formaţiunea având obligaţia de a explica decizia luată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Numirea domnului George Nicolaie ca Secretar de Stat la MCID, conform acordului asupra coaliţiei de guvernare, este responsabilitatea PNL. Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privitoare la noul Secretar de Stat, PNL ar trebui să ofere publicului explicaţiile necesare cu privire la decizia luată. După nouă luni de zile, ADR nu are încă un Preşedinte numit, al doilea post de Secretar de Stat care îi revine PNL este în continuare neocupat. În ceea ce mă priveşte, vă asigur că la MCID proiectele se vor desfăşura în condiţii de transparenţă şi integritate. Delegarea atribuţiilor către secretarii de stat îi revine ministrului”, a scris,a rândul său, pe Facebook, ministrul Ciprian Teleman.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”La capitolul digitalizare România este pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, iar Ministerul Digitalizării ar trebui să aibă un rol extrem de activ în această perioadă, în special pentru a susţine administraţiile locale în vederea transformării digitale. În schimb, prioritatea principală pare să fie „cui dăm titlul de secretar de stat”?! De ce scriu asta? Pentru că am aflat surprinsă despre recenta decizie a premierului de numire în funcţia de secretar de stat la Ministerul Digitalizării - un acţionar al firmei Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiţă şi consilier general la PMB”, a scris, miercuri, pe Facebook, Clotilde Armand.  

Aceasta cere revizuira deciziei de numire.  

”Dle. prim-ministru, dle. ministru... sper să revizuiţi această numire. Ce competenţe are respectivul în domeniul Digitalizării: Asesoft sau Team Net?! Respectivul este şi membru în Consiliul de Administraţie ALPAB. Asta în cazul în care v-aţi întrebat ce a făcut pentru parcurile Cişmigiu şi Herăstrău şi de ce au ajuns o ruină...”, a mai scris Armand.  

Premierul Florin Cîţu a decis, marţi, eliberarea lui Alexandru Bologan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Digitalizării şi numirea lui George Nicolaie.  

Cele două decizii au fost publicate în Monitorul Oficial.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.