Premierul Nicolae Ciucă a afirmat referitor la cei 1.000 de militari americani care vor fi transferaţi din Germania în România, că este o măsură asiguratorie la care ţara noastră se aştepta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Salut decizia Partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, anunţată de către secretarul Pentagonului, Lloyd Austin, referitor la întărirea Flancului Estic al UE şi NATO în faţa acţiunilor Rusiei şi Belarusului la frontiera cu Ucraina. Aşa cum ne-am obişnuit, partenerul strategic a ales şi de această dată să ne stea alături umăr la umăr pentru reîntărirea şi descurajarea oricărei ameninţări într-o postură de apărare consolidată pe flancul estic al NATO în ţara noastră”, afirmă Ciucă.

”Repoziţionarea în România a Escadronului Stryker se alătură contingentului de 900 de militari american aflaţi deja pe teritoriul României, al căror rol este strict să descurajeze orice agresiune şi să întărească capacităţile defensive ale Armatei Române”, a transmis premierul.

Prim-ministrul a mai spus că „desfăşurarea efectivelor americane în România subliniază încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic România-SUA şi interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră”.

„Sperăm, în acelaşi timp, ca aceste demersuri de descurajare să creeze un spaţiu important dialogului diplomatic lansat de către SUA, NATO, OSCE pentru a detensiona şi dezescalada situaţia din estul Ucrainei”, a conchis Ciucă.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Este o măsură asiguratorie la care ne aşteptam. Astăzi s-a făcut anunţul formal, ca atare în perioada următoare, în conformitate cu planurile de deplasare, urmează să se stabilească la nivelul experţilor, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, modul în care se va desfăşura activitatea. Sunt 1.000 de soldaţi americani care sunt dislocaţi din Germania în România”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri la Parlament.

Preşedintele american Joe Biden a aprobat în mod oficial o desfăşurare suplimentară de trupe în Europa de Est, anunţă CNN. Informaţia a fost confirmată ulterior într-o conferinţă de presă la Pentagon, desfăşurarea de trupe urmând să aibă loc în „zilele următoare”, inclusiv în România, unde urmează să sosească 1.000 de militari. Secretarul de presă al Pentagonului John F. Kirby a precizat că prezenţa acestor forţe nu va fi permanentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.