Premierul Florin Cîţu afirmă, joi, că ”execuţia bugetară cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului”, foarte puţine ministere cheltuind banii care le-au fost alocaţi. Întrebat dacă va exista o remaniere a miniştrilor care nu au cheltuit banii, premierul a precizat: ”Au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Întrebat cum stă Ministerul Agriculturii cu execuţia bugetară la şase luni, premierul a declarat: ”La Ministerul Agriculturii, am spus-o la începutul anului şi anul trecut am spus-o când eram în Guvernul precedent, aş vrea să văd că programele aprobate de Dragnea împotriva cărora am votat în Parlamentul României nu mai rămân în buget, aştept acest lucru. Sunt tot felul de programe care nu dau rezultate şi am putea să folosi acei bani pentru altceva. Cred că la rectificare aici vom aloca mai multe resurse pentru motorină. Eu vreau să nu mai văd programele pe care noi, PNL-ul, le-am votat împotrivă în Parlamentul României să rămână în buget”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Premierul Florin Cîţu a vorbit, joi, despre rectificarea bugetară şi solicitările ministerelor: ”Sunt exagerate 38 de milioane de lei cumulate pe toate ministerele, asta înseamnă aproape 4% din PIB. Cred că trebuie să înţeleagă toată lumea că noi vrem să reducem deficitul bugetar, nu să îl creştem, dar din cele 38 de miliarde vom aloca bineînţeles acolo unde vor fi cheltuiţi banii. Rectificarea bugetară porneşte de la execuţie, execuţia bugetară cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului. De aici începem discuţia despre rectificarea bugetară”.

Premierul a explicat că va mai discuta la Ministerul Finanţelor apoi va prezenta o situaţie celor doi vicepremieri.

”Apoi vom trimite către ministere propunerea Ministerului Finanţelor”, a precizat premierul.

Întrebat care sunt ministerele care au cheltuit banii, Cîţu a declarat: ”Nu sunt foarte multe care au cheltuit banii”.

De asemenea, întrebat dacă va exista o remaniere a miniştrilor care nu au cheltuit banii, premierul a explicat: ”Au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie. Voi avea o discuţie cu ministerele, cu miniştri să văd exact ce s-a întâmplat, cum putem să îmbunătăţim situaţia, dacă este o problemă de personal, poate nu înţeleg cum se face execuţia bugetară. Vreau să înţeleg ce se întâmplă şi după aceea voi lua decizia”.

 

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.