Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că aşteaptă să vadă documentele oficiale privind retragerea miniştrilor USR PLUS din Guvern. ”Cred că răul cel mai mare pentru România a fost făcut când ei au ales să se asocieze cu AUR”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Era normal când depui o moţiune alături de AUR să-şi dai demisia din Guvern (...) Haideţi să vedem documentele întâi, dar eu cred că răul cel mai mare pentru România a fost făcut când ei au ales să se asocieze cu AUR”, a declarat, luni seară, premierul Florin Cîţu, referindu-se la retragerea miniştrilor USR PLUS din Guvern. 

Premierul a precizat că va vedea care sunt paşii de urmat după ce va primi documentele din partea miniştrilor USR PLUS. 

”În România, coaliţia de dreapta este cea care poate să guverneze (...) Noi vrem să guvernăm România, nu este vorba despre împăcare, este vorba despre interesele românilor. S-au comportat, din punctuml meu de vedere, ca nişte copii răsfăţaţi”, a mai afirmat premierul. 

Florin Cîţu a mai declarat că cei de la USR PLUS au legitimat atât un partid extremist, cât şi pe Liviu Dragnea care şi-a dat jos propriul guvern. 
 
”Singura certitudine pe care o avem astăzi este că cei de la USR PLUS au legitimat în România un partid extremist şi a semnat, alături de el, o moţiune  împotriva lor, ceea ce numai Dragnea a mai făcut. Deci două dintr-o lovitură. L-au legitimat şi pe Dragnea şi au legitimat şi un partid extremist. Menţin ceea ce am spus de fiecare dată, România trebuie să fie guvernată de o coaliţie de dreapta în perioada următoare. Singura certitudine pe care o avem acum este că au semnat cu AUR şi şi-au făcut o schemă a lui Dragnea”, a declarat Florin Cîţu.
 
Premierul s-a întrebat cum pot cei de la USR PLUS să lase România fără guvern înainte de adoptarea PNRR.
 
”Urmează un PNRR ce trebuie aprobat până la sfârşitul acestei luni, iarăşi, cum  poţi să laşi România fără guvern când tocmai semnam un PNRR, urmează fonduri europene, ghidurile nu au fost făcute”, a declarat Cîţu.
 
Întrebat dacă ar putea conduce un guvern susţinut de PSD, Cîţu a răspuns că nu poate face asta.
 
”Nu văd cum se poate face asta”, a declarat Florin Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.